reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szafa malucha

Esia masz rację, ale ja kupiłam bez stópek bo tak sobie pomyślałam, że narazie to nóżki Maksiowi jeszcze nie wystają (bo kombinzeon za duży :tak:), a na początku przyszłego roku to może już się brać do chodzenia, bo bardzo ruchliwy jest i wtedy i tak trzeba będzie solidne butki kupić ;-), a jak się nie będzie sprawdzał to pomyślę o czymś innym. Zresztą już teraz myślę czy na pierwszą część zimy nie kupić mniejszego i ze stópkami.

reklama
my już mamy ubranka na zimę, głównie kurteczki i super śpiworek do fotelika (oczywiście do wózka też się nadaje)
trafiliśmy na super wyprzedaże :tak::-)

Monia ja zamierzam kupić ciepły śpiworek do wózka obowiązkowo, a już pod śpiworkiem myślę, że nie ma co przesadzać -wystarczą ocieplane spodnie i ewentualnie rajstopki.

Dziewczyny a wklejcie jakies fotki kurteczek jakie macie, bo ja jeszcze takich malych nie widzialam i jestem ciekawa co macie. Ja rajstopki jeszcze w ciazy kupilam wiec napewno bede zakladac pod spodnie jak bedzie super zimno. no i chyba bede musiala kupic pare dresikow moze z polarka czy cos. mamy dwa takie ale nie wiem czy do zimy nie beda czasem za male.

Hmmm... Szczerze niecierpię dziecięcych rajstopek (takie moje małe "zboczenie" ;-)) więc Piotruś ich nie ma. I raczej nie będzie miał. W razie czego, pod spodnie założę pajacyka - już tak robiłam i sprawdza się :tak:

Oglądałam dziś w H&M kombinezony zimowe- jeden bardzo mi się spodobał, taki ze śpiworkiem na nóżki, kapturkiem na ze ściągaczem, łapkami zastępującymi rękawiczki w pięknym kremowym kolorze, ale rozmiaru nie było :-(

A taką mamy sztruksową kurteczkę z misiem:

No to ja jestem chyba nietypowa, bo sama nie wiem co mam.:tak: Po prostu w chałupie mamy mało miejsca, a jeszcze nas czeka zaraz remont. Dziewczynki obie mają tyle ciuchów, że szok - my z Mężem mamy po 1 półce i szufladzie na bieliznę, za to Weronika ma swoją szafę (z której już się wysypuje), a Magda całą szafkę (na rzeczy "na czasie") plus cały pawlacz zapchany za dużymi ubraniami. No i w związku z tym nie mam pojęcia co tam jeszcze jest. Mam na wierzchu jakieś kurteczki i śpiworki (takie bardziej na jesień), ale wiem że u mojej Babci czekają chyba 3 kombinezony:szok:, których nie mam na razie gdzie zabrać. Liczę że do zimy Magda podrośnie to się pozbędę tych za małych i miejsce się zrobi (chyba cudem, bo mieszkani i szafy z gumy być nie chcą):baffled: Za to rajstopek mam chyba tylko 1 parę i muszę dokupić jak chcę ubierać Magdę w sukienusie.

U nas rajstopki sie sprawdzaja juz od dosyc dawna bo bardzo chlodne lato w Angli bylo.Do sukienek mam takie z falbankami na tyleczku a pod spodenki to normalne.Mam nawet takie maciupinkie z koroneczki ze szwem z tylu na nogach i kabaretki tez!Mowie wam wyglada super smiesznie taka mala kruszynka w rajstopkach jak stara hehehe:-D

Na zime juz mam kombinezon ze stopkami + rekawisie,kombinezon caly z futerka,smiejemy sie ze na krupowki mozemy isc z nia, dorobic sobie... ''zdjecie z misiem,''haha:tak:

Mam tez dwie kurteczki,jedna to kozuszek,z zewnatrz jakby ircha a od wew.futerko,no i taka puchowa z polarkiem w srodku.Nie wiem czy kupowac ocieplane spodnie bo mam taki baaardzo gruby spiworek do wozka.

Aha mamy tez buty do tego kozuszka,takie mini kokzaczki,swietne!

Obawiam sie tylkoze sie pospieszylam z zakupami,miesiac temu wydawalo mi sie ze te ciuszki beda w sam raz...teraz juz nie jestem tego taka pewna:sorry2:...bobasy tak szybko rosna,a rozmiarowka nie zawsze jest adekwatna do rzeczywistych rozmiarow.

Porobie zdjeciuszka i wkleje niebawem;-)

reklama
Ollu jezus ile ty juz tego masz. A my prawie nic!:-( Tak tak porob fotki i koniecznie powklejaj. A ze zdjecia z misiem ale sie nasmialam:-D
My jak narazie mamy tylko jedna kurteczke taka polarkowa na zamku z przodu z kapturkiem i dwa dresy polarkowe z kapturkiem czyli na pod spiworek jak sie gdzies pojedzie samochodem czy cos. Jak narazie u nas nadal upalne lato wiec nawet w sklepach jeszcze nie ma kurteczek dla bobaskow a ja juz bym chciala cos kupic... no i nie wiem czy kupowac buty czy nie??? Co myslicie? A jesli tak to na miekkiej podeszwie??? Doradzcie prosze!

Do góry