reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szał zakupów, czyli co kupiłyśmy dla siebie i naszych maluszków!

musze na 2x, nie wrzucam wszystkiego - za duzo.

Załączniki

• 301220081293.jpg
    301220081293.jpg
    443,4 KB · Wyświetleń: 50
  • 301220081294.jpg
    301220081294.jpg
    566,4 KB · Wyświetleń: 54
reklama
izabela- no swietne widze ze obie jestesmy przekonane co do firmy NEXT... moj synek w tych ubrankach chodzi od samego poczatku i polecam je goraco wszystkim maluchom.... corcir tez tam bede ubierac..

Iza, ten płaszczyk różowy w kratkę śliczny:-)

No i właśnie, Paula pisze o firmie Next. Znacie jakieś inne, które mogłybyście polecić? Takie, które mają ładne ciuszki, z naturalnych materiałów, ale i takie, które nie zmieniają się po praniu? I ja, i pewnie inne debiutujące mamy, będziemy wdzięczne za polecenie jakichś sprawdzonych marek.

Mam także pytanie o butki dla maluchów. Jakie jest najmniejszy rozmiar? I jakie mniej więcej rozmiar na 6 msc.? I kiedy w ogóle, w praktyce, zaczyna się zakładać maluchowi butki? Z góry dzięki serdeczne za porady:-)

piękne te zakupki :tak: ja szukałam małych ciuszków w charity shopie ale nie było za dużego wyobru, za to widziałam śliczny kosz-kołyskę, ale nie miałabym jak przewieźć po Polski... więc raczej moje maleństwo będzie miało same używki po Nikusiu, tylko muszę się o nie upomnieć, bo wydałam koleżance:dry:

co do butków to hohoho, zanim dziecko zacznie nosić;-) oczywiście można zakładać od początku te malutkie, rozmiar uniwersalny, ale po co stópki męczyć, jak berbeć tylko leży lub siedzi? najlepsze grube skarpetki, potem są takie butki materiałowe z podeszwą antypoślizgową, tez niezłe dla raczkującego dziecka:tak: a butki hmm pierwsze normalne butki mój Nikuś miał chyba rozmiar 12 lub 13 ale on ma dużą stopę, więc pewnie od 10 dzieci noszą:confused:

anetka - slicznosci
isabela- bardzo fajne plaszczyk boski

karjoka- nie wiem jak w polsce ale butki w anglisa podzielone na miesiace 0-3miesiecy pozniej 3-6miesiaca i pozniej 6-9 i 9-12, czasem widzialam 12-18 ale jak juz maluch chodzi to raczej sa 1,2,3,4, itd:-p

taki maluszek nie potrzebuje butow ale wiesz dla podkreslenia urody dziecka mozna kupic :-)

no i ja na poczatku kupowalam takie ala skarpetko-buciki one sa o wiele bardziej przydatne sa i dla chlopcow i dziewczynek:-)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    61,9 KB · Wyświetleń: 55
co do jakosci to zgadzam sie z anulinka, ale np body czy pajacyki te pakowane po 7 czy 3 sa najgorsze w mothercare z tych firm co wymienila anulinka, a pizamki, body i pajacyki sa tanie i dobre po praniu w primarku najtanszy sklep odziezowy w uk

ja polecam jeszcze adams...
a co do primark-u to nie jestem przekonana moj M kupil tam bluze i po praniu do smieci podobnie z ubraniami dla synka... owszem tani ale nie najlepszy...

Moim zdaniem dobre gatunkowo rzeczy no i takie sliczniutkie sa w GAP, H&M, Mothercare, Zara.
zgadzamsie z toba... moje motto to ,,tanie mieso to psy jedza,, ja wole wydac troszke wiecej kasy na konkretne rzeczy niz jednorazowe bo tanie.. ale wszyscy maja swoje zdanie..

reklama
Paula7- dlateg napisalam tylko body pizamki i pajacyki nic innego tam nie kupuje bo sa straszne te rzeczy pon praniu wiem z doswiadczenia znajomych ale te trzyrodzaje sa 100% i raczej nie ma wiekszej rznicy tez bym pewnie nie kupowala ale dostalam w prezencie dla malej i tak sie dowiedzialam:-) ach adams tez ma super sliczne rzeczy a no i z bootsa przecudne maja sukieneczki ja chyba przerabialam wszystkie firmy z kazdej mam cos

Do góry