bo najlepiej jest zadać pytanie na głównym...
Czyli w tym co teraz jesteśmy?
bo tworzenie nowych związany z każdą aktualną sprawą jest bez sensu
w ten sposób byłyby wątki: zakupki w niemczech, zakupki w czechach,
No tak, bo my szczecinianki w dym do Czech na zakupy dla dzieciaków jeździmy.
zakupki w polsce, okulista, pediatra, ginekolog, problemy z laktacją itp, itd-nie róbmy z siebie tak mało zorientownych kobiet
Jak widać tylko ja jestem niezorientowana i zadaję niefortunne pytania o okulistów, poradnie laktacyjne, porodówki, USG ciążowe, itp.
szukalam ostatnio allergologa to nie założyłam nowego wątku -tylko wpisałam hasło w googlach i wyskoczyla mi lista i znalazłam super babeczke z dobrymi opiniami
Wystarczy wejść na znanylekarz.pl i pewnie coś się znajdzie. A w googlach też się wszystko znajdzie. Ale to chyba nie o to chodzi.
a wiem ze na pewno masz mi za złe ze wiele Twoich wątków połączyłam bądz wrzuciłam do innych........ stąd ta uwaga
Hana, to nie jest odwet za moje wątki. 12 lat temu założyłam listę na temat wystaw psów. Lista jest mailowa. Najpierw było kameralnie, rdzinnie. Potem zrobiło się 300 użytkowników i po 300 maili dziennie. Byli tacy co byli zachwyceni, inni piszczeli z nadmiaru gratulacji i spamu. Wprowadziłam zakazy, nakazy, różne obostrzenia. Lista w końcu "padła" (istnieje ale raz na ruski rok ktoś tam napisze). Powielasz moje błędy sprzed lat. Pamiętaj, że forum jest głównie dla forumowiczów, nie dla administratora. Administrator to funkcja, która powinna służyć innym.
Nie umiałam utrzymać rodzinnej atmosfery, gdy był taki tłum i nawalnica maili. Poza tym listy mailowe poszły w niepamięć. Znacznie lepszym rozwiązaniem są fora. Mój wielki problem to byl brak czasu. Jak zaczęłam pracować w szkole, to jako ten nauczyciel obijacz, co pracuje raptem 18 godzin w tygodniu przestałam mieć czas na cokolwiek, bo trzeba było przygotowywać się do lekcji. Miałam wychowawstwo, a rodzice potrafili zadzwonić i o 7 rano i o północy. Mój mąż szedł na imieniny do cioci beze mnie, bo mi czasu nie starczalo. A ja czasem spalam średnio 3-4 godziny (jak przy małym dziecku).
Na forum nie ma 300 wiadomoci dziennie jednym ciągiem - nie masz aż takich problemów. A różne wątki powinny służyć temu, żeby każdy mógł sobie zaglądać to co go interesuje. Osoby spoza forum również. Nowe wątki mają być jak dobry spis treści w książce. Z podkatalogami było by łatwiej ale wiem, że to nie od Ciebie zależy.
Tu jest świetnie zorganizowane forum na temat psów
http://www.dogomania.pl/forum.php