reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

caro taki poród do wody jest możliwy na pomorzanach!!!!!polecam sama tam rodziłam (naturalnie rodzinnie)!!!!przed samym porodem mozesz zwiedzić sale poropdowa i zapoznać sie z otoczeniem!pozdrawiam!!!!
a zdroje też pożądny szpital --------tak
słyszałam!!!! ::) :laugh: :D :)

reklama
hm... pomorzany nigdy nie bylam w tamtym szpitalu ::) slyszalam ze jezeli porod odbywa sie w wodzie to dosc czesto obchodzi sie bez ciecia i zakladania szwow tego sie troche boje ::) i ze jest mniej bolesny jak normalny porod ... jaki porod waszym zdaniem jest lepszy?

Najlepszy poród to cesarka. Ja miałm 11,5 godziny wywoływany poród oksytocyną i skończyło się na cesarce wiec mam porównanie. Na "pocieszenie" dodam, że okres połogu jest gorszy niż cały poród.

Cześć dziewczyny! Ja mieszkam w Szczecinie już ponad 10 lat, aktualnie na Drzetowie. Mój synek ma 4 miesiące. Napiszcie trochę dokładniej gdzie mieszkacie i gdzie chodzicie na spacerki! Co do porodówek - to Pomorzany wspominam bardzo miło. Wielkim plusem są - wbrew pozorom - stażystki i praktykantki - naprawdę interesują się pacjentkami i chętnie służą pomocą. Pozdrawiam! Elunia

Witam mamusie ze Szczecina. Też chciałabym kogoś poznać, rozumiem Cię Ola. Mój synek ma 4 miesiące i 10 dni.Mieszkamy w okolicach Bandurskiego.Pozdrawiamy serdecznie.

WITAJ ELUNIU JA RÓWNIEZ RODZIŁAM NA POMORZANACH I TEŻ BARDZO DOBRZE TO WSPOMINAM!CO DO ZAMIESZKANIA TO MIESZKAM NA ODZIEZOWEJ W SAMYM CENTRUM !!!A NA SPACERKI TO RÓZNIE!! NIERAZ WYPUSZCZAM SIE NAWET NA ARKONKĘ ,JASNE BŁONIE ITP!MOZE KIEDYŚ SIĘ WYBIERZEMY NA JAKIS SPACEREK?JESTEM MAMĄ 6 MIESIĘCZNEGO OLKA!!!CIEPOLUTKO POZDRAWIAM!!! ::) :laugh: :)

Cześc dziewczyny :) ja tez mieszkam w szczecinie, mam 5 miesięczną Oleńke zdecydowanie zgadzam sie ze połóg jest gorszy od porodu.  Chodziłam do szkoły rodzenia i tam głównie przygotowywano nas do samego porodu,o  połogu mówiło się bardzo mało prawie wcale. Przez pierwsze 2 miesiące moja córka  płakała a ja z nia. Naprawde miałam chwiele załamania zwątpienia Ola wyczuwała moje zmęczenie, niepewność, przerażenie.
Według mnie  powinno więcej sie mówić o samym połogu o tym jak kobieta czuje sie wtedy psychicznie i fizycznie i jak może sama sobie pomóc.
Rozmawiałam z paroma mamami które mówią ze do kolejnego dziecka podchodzi sie juz zupełnie inaczej i te dzieci są bardziej spokojniejsze.
Ale teraz jak patrze na moją pięciomiesięczną Gwiazde to jestem najszczęsliwsza na świecie.

pozdrawiam wszystkie mamy a za przyszłe mamy mocno trzymam kciuki  :) :D :) :) :) :) :angel:

Oj,Olu,to chyba razem nie pospacerujemy - ja śmigam najczęściej wokół Stawu Brodowskiego, do centrum się nie zapuszczam, szkoda mi Stasia na te spaliny. A w dodatku od grudnia muszę wrócić do pracy i bardzo jestem z tego powodu nieszczęśliwa :-(
A przy okazji spytam - czy macie dziewczyny jakiekolwiek pojęcie ile biorą nianie za opiekę nad maluszkami? I czy znacie jakiś przyzwoity żłobek w Szczecinie?
I jak to jest z zaświadczeniem o karmieniu dziecka - na jak długo jest ważne?
Pozdrawiam serdecznie!

Heja ;)

Pozdrawiam was dziewczyny ze szczecina z sentymentu , bo sama jestem rodowita szczacinianką. Wyjechałam 4 lata temu po studiach i teraz mieszkam w Górze Kalwarii po Warszawą. Moje rodzinne strony to Słoneczne.
Buziaki dla was i waszych dzieciaczków. Pozwolicie ze czasem tu zajrze. Pa

reklama
Do góry