reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

reklama
Przepraszam, że wtrącę do tej jakże oświeconej dyskusji, ale mam dwa pytania do osób, które się zaszczepiły.

Co teraz, kiedy wirus Delta niebawem zaatakuje, a mówi się, że ta szczepionka, którą się teraz podaje przed Deltą nie chroni?

Co w przyszłości, kiedy zaatakuje wirus Kappa, Gamma, Omega czy coś w tym stylu?
Nie wiem jak konkretnie w przypadku mutacji delta, ale producenci podają, że ich preparaty są skuteczne i na mutacje wirusa.

Chociaż już w radiu podawali informacje, że konieczna jest trzecia dawka. Odpłatna. No nie dla wszystkich bo ma być też refundowana, ale dla większości będzie płatna.

O kurcze! Przeczytałam to co piszecie i jestem w szoku. Wy tak serio z tym odcięciem kontaktu z osobami nieszczepionymi? Będziecie siedzieć w domu jak długo ? Rok, dwa lata , trzy, 10,50 ? Nigdy nie wyjdziecie już domu? Polecam jedno ! Wyłączcie TV!

Przepraszam, że wtrącę do tej jakże oświeconej dyskusji, ale mam dwa pytania do osób, które się zaszczepiły.

Co teraz, kiedy wirus Delta niebawem zaatakuje, a mówi się, że ta szczepionka, którą się teraz podaje przed Deltą nie chroni?

Co w przyszłości, kiedy zaatakuje wirus Kappa, Gamma, Omega czy coś w tym stylu?

Tez się zastanawiam.
Mielismy już ze trzy mutacje tego wirusa w ciągu 12 miesięcy.
Co dalej, będziemy się na każdy wariant szczepić? Co miesiąc jakas nowa dawka? A na Boże narodzenie dostaniemy dawkę gratis jak się przedstawi karnet z 11 pieczątkami?

A jeśli wirusy będą mutować i nie będzie jednej szczepionki na wszystkie?

Zabraknie ci dni tygodnia na spotkania w klinikach szczepień :)

O kurcze! Przeczytałam to co piszecie i jestem w szoku. Wy tak serio z tym odcięciem kontaktu z osobami nieszczepionymi? Będziecie siedzieć w domu jak długo ? Rok, dwa lata , trzy, 10,50 ? Nigdy nie wyjdziecie już domu? Polecam jedno ! Wyłączcie TV!

Alez nie, nie. Chyba nie zrozumiałaś.
To nieszczepieni maja siedzieć w domu i nie zarażać innych.
Bo tak to ma działać, nie? Nie szczepionych do enklaw i obozów.

Ten wirus będzie mutował, bo jeszcze przez kilka lat napewno z nami będzie. Zarażając ludzi mutuje sie z każdym organizmem bardziej. Być moze będzie jak z grypa , ze będzie można lub musiało sie szczepić co roku. Szczepionki mRNA zastąpią w przyszłości wektorowe tak jak to było do tej pory. Podobają mi sie wypowiedzi BalbinkaKwiat, beth, Magda krk i nick jakdotegodoszloniewiem i blairbitch 👍👍👍👍👍👍🌹

reklama
Do góry