reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

wznawiam temat - bo u mnie robi sie aktualny i wlasnie stoje przed dylematem - co i jak:confused:

dzis mielismy byc szczepione ale okazalo sie ze na te 6w1 Viki jest jeszcze za mala (lekka) a tej 5w1 nie bylo ...rotawirusy i pneumokoki w ogole nie biore pod uwage ...heheh a moze to znak, ze powinnismy ta najzwyklejsza?

slyszalam ostatnio opinie ordynatora jednego z bydgoskich oddziałów neonatologicznych - ze te zwykle sa najlepsze bo te xw1 maja za duze stezenie na raz :) czy jakos tak...

a co wy zamierzacie w temacie szczepień?

reklama
ja mam umówiony termin szczepienia na 23 marca i się zastanawiam nad 5w1 lub 6w1, z tym, że gdybym brała 5w1 to nie chcę potem szczepić na żółtaczkę euvaxem - bo ma najwięcej pochodnych rtęci a i tak już był tym szczepiony w szpitalu.
A takie opinie też słyszałam, że niby za duże od razu, ale z drugiej strony w tychxw1 to krztusiec nie jest żywy a w tych zwykłych jest.
Rota i pneumokoki też nie szczepię.

Cały czas mam dylematy tak samo.

ja też sama nie wiem co z tymi szczepionkami:-(pytałam sie dziś doktor i z tych zalecanych dordzała zaszczepic na pneumokoki. a te obowiązkowe to raczej będziemy kupować.

Nas pediatra przekonala do 5w1 - o 6w1 mowila ze cenowo przesada a rozni sie zoltaczka, ktorej zreszta nie trzeba szczepic az tyle razy, jeden raz jest bez potrzeby, no i chyba rota bo mala tez niewykluczone ze do zlobka pojdzie

Nas pediatra przekonala do 5w1 - o 6w1 mowila ze cenowo przesada a rozni sie zoltaczka, ktorej zreszta nie trzeba szczepic az tyle razy, jeden raz jest bez potrzeby, no i chyba rota bo mala tez niewykluczone ze do zlobka pojdzie

na a nasza powiedziala ze 5w1 nie poleca bo tam w zestawie jest na wzw ta koreanska szczepionka

wznawiam temat - bo u mnie robi sie aktualny i wlasnie stoje przed dylematem - co i jak:confused:

dzis mielismy byc szczepione ale okazalo sie ze na te 6w1 Viki jest jeszcze za mala (lekka) a tej 5w1 nie bylo ...rotawirusy i pneumokoki w ogole nie biore pod uwage ...heheh a moze to znak, ze powinnismy ta najzwyklejsza?

slyszalam ostatnio opinie ordynatora jednego z bydgoskich oddziałów neonatologicznych - ze te zwykle sa najlepsze bo te xw1 maja za duze stezenie na raz :) czy jakos tak...

a co wy zamierzacie w temacie szczepień?

My szczepimy tak jak starszego synka, czyli 5w1 i dodatkowo rotawirusy i pneumokoki. Na meningokoki zaszczepimy po roku.

vikingus jak widac co lekarz to opinia, i jak tu nei zwarjowac???

Dokładnie-i tak juz będzie ze wszystkim począwszy od jedzenia na pielęgnacji kończąc :-D

reklama
Do góry