Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Coma ja na meningokoki szczępię jak Tomek skończy rok..tak mi doradził pediatra, Hanię też tak szczepiłam..i wtedy jest tylko jedna dawka....ale nie jestem pewna czy jest potem jakaś przypominająca! Bo na pneumo na pewno jeszcze w drugim roku życie trzeba jedną podać
Coma, ja nie mam na temat meningokoków wyczerpującej wiedzy. Chcę zaszczepić swoje dzieci i wiem, że mój 4-latek dostanie tylko jedną dawkę, natomiast na małego pediatra ciągle powtarza, że narazie za wcześnie, nie wspomniała jednak kiedy będzie odpowiedni czas. Na początku czerwca mamy szczepienie (wzw b), starszego wezmę wtedy na meningokoki i dokładnie dopytam kiedy pora na młodszego.
;-)

W przyszłym tygodniu szczepimy Maćka na pneumokoki i teraz mam tysiące pytań na które nie mogę znaleść odpowiedzi i jeszcze więcej wątpliwości
Czy szczepionka na pneumokoki zupełnie zapobiega chorobom wywoływanym przez te bakterie czy łagodzi ich przebieg?![]()