reklama

Szczepienia

Pneumokoki podaje się w jedną nóżkę a drugą szczepionkę w drugą:-)
A ta maść z tego co slyszałam jest mocno przereklamowana....
dziecko tak samo płacze z maścią jak i bez...:eek:

reklama
Ryba pisala wczesniej, ze mozna dziecko zaszczepic dopiero jak pojdzie do przedszkola. czy ktoras z Was slyszala podobna opinie? jeszcze wczesniej czytalam, ze jesli sie zaszczepi po 6 miesiacu, do potem bedzie jedna dawka mniej. Dziewczyny, jesli macie jakies najswiezsze info od waszych lekarzy na temat pneumokokow, to podzielcie sie prosze :-):-):-)

Iwonka, jest taka strona na necie(nie pamietam adresu, ale jak w google wpiszesz"pneumokoki" to ona wyskoczy chyba jako pierwsza), tam wszystko pisza o pneumokokach, ja wyczytałam, ze jesli dziecko skonczy 4mc, to potem sa 3 dawki,1+ 2 po 6tyg. i następna dopiero gdy dziecko ma 12 mcy.

Misiu tak jak napisała Edi w jedną nóżkę Aniela dosteła Infanrix (czy jakos tak) a w drugą ta na pneumokoki (precośtam...)
I jest tak, że później tych szczepień jest mniej na pneumokoki - jak się później zaszczepi, bo nam to lekarz mówił przy pierwszym szczepieniu ale ja spanikowałam i zaszczepiłam od razu...

MJU, dzięki, ja ide z małym na szczepienie 31stycznia, pogadam wtedy z lekarzem dokaldniej, i zaczniemy szczepienia po tej ostatniej szczepionce, tak to sobie własnie wysmyślilam ;-)

Megi a Ty sie orientujesz ile ta maść kosztuje?:confused:

Renee! 18zł i starcza na dwa szczepienia. Są do tego takie plastry którymi się okleja miejsce na nóżce , smaruje maścią na godzinę prze szczepieniem i działa przez godzinę. Spróbujemy po 2 marca jak pójdziemy na szczepienie.

Ile kosztuje jedna dawka szczepionki na pneumokoki? 250zł??

Margolis u nas 300.

Dziewczyny mam pytanie, do tych których dzieci były szczepione już 3 razy, bo moja Anielka 2 szczepienie miała odroczone ze względu na to napiecie mięśniowe.
Pierwsze szczepienie miała 6w1, za które zapłaciłam 170, dzis dostała 5w1 za kt.óre zapłaciłam 120, a teraz pielęgniarka wpisała mi, ze szczepienie 8 marca i, że mam przyniesc 105 zł + 300 pneumokoki... no i ja nie wiem to co dalsze to szczepienie to taniej czy teraz to w ogóle będzie jakas inna szczepionka:confused: Ja się bardzo cieszę, że mniej zapłacę tylko zastanawiam się czemu:confused:

Mju nie mam pojęcia czemu u Ciebie tak dziwnie z tymi kwotami:eek: :no: , moja Ala była szczepiona juz 3 razy i ja za każdym razem kupowałam Infanrix, za który płaciłam 130 zł.

reklama
Mju, mój Filip był szczepiony dwa razy ale za pierwszą szczepionkę (Infanrix) 6w1 płaciłam 220 zł za drugą 5w1 120 zł i lekarka powiedziała, że trzecia też będzie kosztowała 120 zł a następna już za darmo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry