reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienie na meningokogi

julcia7777

Fanka BB :)
Cześć, dziewczyny co myślicie o szczepieniu na meningokogi? Synek ma ponad trzy miesiące i się zastanawiam. Pediatra namawia żeby szczepić jak najszybciej. Szczepiłyście? Jeśli tak to w jakim wieku, która szczepionką i jak czuły się dzieci? Z góry dziękuję za opinie

reklama
Cześć, dziewczyny co myślicie o szczepieniu na meningokogi? Synek ma ponad trzy miesiące i się zastanawiam. Pediatra namawia żeby szczepić jak najszybciej. Szczepiłyście? Jeśli tak to w jakim wieku, która szczepionką i jak czuły się dzieci? Z góry dziękuję za opinie
W wieku 8 tygodni. Szczepiłam na wszystkie szczepy - bexero oraz nimenrix. Żadnych skutków ubocznych nie było. Przed bexero, zgodnie z ulotką podałam paracetamol.

Szczepić, szczepić, szczepić!

Sepsa meningokowa występuje rzadko, ale jak już wystąpi to najczęściej ze skutkiem śmiertelnym. Po co ryzykować?

Moj syn ma wszystkie dawki już za sobą. Po 2 dawce bexsero miał stan podgorączkowy. Nic więcej się nie działo.

Ja szczepiłam wszystkie swoje dzieci nimenrix i bexero. Moja kuzynka dostała meningokomowego zapalenia opon mózgowych plus sepsę. Miała wtedy 9 miesięcy. Nigdy nie zapomnę takiego przelewającego się w pół żywego dzieciaczka. Moje dzieci po żadnej szczepionce nie miały nawet podwyższonej temp. Zaczęłam szczepić jakoś właśnie koło 3 miesiąca. Moja córka skończyła teraz 6 miesięcy i mamy za sobą bexero i za miesiąc drugi raz będzie szczepiona nimwnrixem. Niektórych rodziców koszt szczepionki odstrasza też;)

Starsza szczepilam tylko Bexsero. Miala podwyzszona temperature po szczepieniu. Mlodsza i Bexsero i Nimenrix. Przy ostatniej dawce Bexsero miala dosc mocny odczyn na nozce, ale poza tym to nawet nie goraczkowala.

Obracam sie w srodowisku szpitalnym i teraz tez duzo osob decyduje sie na szczepienie dzieci przeciwko odkleszczowemu zapaleniu mozgu

Do góry