reklama

Szczepionki

W czwartek mamy miec szczepienie MMR. To jedyne szczepienie,ktore nam zostalo, ale wciaz nie jestem pewna, czy to dobry czas dla Pawla. Moze jeszcze pcozekac? Malo je, zeby ida, boje sie, ze moze jakis powiklan dostac:-(

reklama
ones, a orientowałaś się czym Pawcio byłby szczepiony? mmr czy priorixem? pytam z czystej ciekawości bo fakt faktem jak maluszek ząbkuje to nie jest najlepszy czas na szczepienia... my chyba w ten sposób "przerypaliśmy" drugą dawkę pneumo, bo pierwszą mieliśmy w grudniu, potem ostatnią skojarzoną na początku lutego a od tamtej pory zębole rządziły, do tego katar i o... teraz to już chyba za późno na drugą dawkę... kurczę, nie wiem jak to jest u was, bo niby ok 15 m-ca ta szczepionka powinna być podana, ale jakby się dało to ja bym poczekała aż młody się "uspokoi" z ząbkami itp. zadzwoń może i spytaj jak oni na to patrzą:sorry:

Ones - chyba lepiej zaczekać, moim zdaniem dobrze zrobiłaś :-)

IDA - te pneumo to chciałaś dać 2 dawki po skończonym roczku? Jeśli pierwsza była w grudniu to masz jeszcze trochę czasu. To niby jest że się powinno odczekać minimum 2 miesiące między dawkami. U nas była taka sytuacja że po I dawce małego obsypało strasznie i bałam się dać II tak szybko i się dopytywałam to mi lekarze mówili że można odczekać do 6 miesięcy między dawkami. Albo potem dać 1 dawkę jak dziecko skończy 2 latka. My mieliśmy I dawkę w październiku, więc u nas już za długo. Bałam się mu dać przez tę alergię. Może właśnie damy jak skońćzy 2 latka.
No i jeszcze nie byliśmy ani na priorixie ani na tej ostatniej dtp+hib+polio

a my dzisiaj byliśmy na ostatniej dawce tej 5w1.
chcę jeszcze przeciwko pneumokokom zaszczepić. tyle, że u nas w przychodni powiedzieli, że albo razem albo za minimum 6 tygodni i z tego wszystkiego termin dopiero na sierpień. także nie wiem czy nie przeczekać i nie zaszczepić jedną dawką po skończeniu 2 latek :baffled:

a my dzisiaj jesteśmy po ostaniej dawce pentaximu+ szczepieniu na meningokoki i już na szczęście wszystko mamy z głowy:tak::-)najbliższa wizyta "planowana" jest na bilans dwulatka:-DMiłosz waży 12 kg i ma 85 cm:tak:więc chyba nie jest ani za gruby-ani za chudy,ani za niski ani za wysoki:-Dhihi chyba taki w sam raz:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry