reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepionki

RYSIA - super że szczepienia z głowy, a Miłosz jest rzeczywiście w sam raz :-)

NATOLIN - finansowo to rzeczywiście lepiej zaczekać z pneumo. W zasadzie to 2 miesiące różnicy tylko. No a waga i wzrost pudziankowa :-D Przemka mierzyłam i ważyłam kilka dni temu i ma 82,5 cm i ok 11,5 kg

reklama
NAT wow! rzeczywiście iście Pudziankowa waga i wzrost ;-) Alicja wymiarowo identyko jak Przemek NICE się trzyma.

w ogóle wpadłam tu, żeby pytanie HAPPY zadać: Kobieto jak u Was ze szczepieniami? Dostałaś jakieś wezwanie od przychodni? O nas Panie pielęgniarki zapomniały i póki co żadnych ponagleń niet. Ciekawe tylko kiedy się zorientują, że Alicja jeszcze świnki-odry-różyczki nie miała "podanej".

Makuc u Nas ze szczepieniami jesteśmy w tym samym martwym punkcie, raz dostaliśmy ponaglenie i tyle.

Ostatnia edycja:
Makuc mam nadzieję, że żadnych ponagleń ani tym podobnych rzeczy dostawać nie będziecie.
Nice no właśnie tak myślę, że jak w sierpniu mu podam pierwszą dawkę pneumokoków to druga będzie w październiku. To trochę bez sensu. Chyba poczekam do października i dam mu jedną.

My też mamy opóźnione szczepienia, ale teraz Patryk już tak nie choruje, zęby też już prawie nie męczą, czasami tylko 5-tki dają o sobie znać ... no i zadzwoniłam w zeszłym tygodniu żeby zapytać o zapisanie na szczepienie i okazało się że terminów praktycznie nie ma ale akurat zwolnił się jeden na jutro :surprised: Nie spodziewałam się że tak szybko, w dodatku wolnego nie moge wziąć i mąż idzie z Ptyśkiem, a ja mu tłuke do głowy żeby nie pozwolił mu dać dwóch szczepionek jednocześnie bo mamy zaległą odre/świnke/różyczke i tę drugą szczepionke na 18 m-cy :dry: W dodatku nie wiem czym teraz szczepią, kiedyś mieli priorix a teraz nie zapytałam ... ehhh strasznie się stresuje :-(

natolin
, ja też ostatnio zastanawiałam się nad pneumokokami i doszłam do podobnych wniosków, skoro już i tak nie zaszczepiliśmy to chyba poczekamy do tych 2 lat :sorry2: chociaż troche mam stracha żeby nic się nie przyplątało w tym czasie tfu tfu ...

reklama
Patryk już po szczepieniu, mąż właśnie do mnie dzwonił i wszystko ok :-) Patryk dzielnie zniósł szczepionke i wszystko poszło po naszej myśli, oby teraz tylko nic mu nie dolegało i będę szczęśliwa :sorry2:

No i pochwale się wymiarami mojego małego mężczyzny: waga 12,5 kg i 83 cm :-)

kania, dziękuje :*

Do góry