reklama
cambria
Mama Karolka 2010
a jeszcze tak chciałam zapytać z ciekawości Elizabennet ale również inne dziewczyny mieszkające za granicą - jakie szczepienia są u Was obowiązkowe? Na co już były szczepione Wasze dzieciaczki?
Natolin podaję linka kiedy i na co szczepioną dzieci w UK
Myślę że tu lepiej będziesz wiedziała jak i co niż ja napiszę,wytłumaczę

Szczepienia dzieci w UK / Niemowlę i maluch / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl
Ostatnia edycja:
Ida Sierpniowa
Fanka BB :)
byłam u znajomej w aptece i gadałam o szczepionkach. dowiedziałam się ze zamiast szczepić teraz na pneumo, lepiej zaszczepić roczniaka od razu na meningokoki bo chronią też i przed pneumokokami!!! nie wiem co na to lolisza, wyrocznia nasza, ale ja gotowa jezdem tak zrobić, jeśli to prawda.
a co do mmr/priorix , to rozumiem że jak ja heksą szczepię to tego problemu nie mam czy jak? bo tak zrozumiałam koleżankę, a widzę że wy piszecie inaczej i zgłupiałam już......
a co do mmr/priorix , to rozumiem że jak ja heksą szczepię to tego problemu nie mam czy jak? bo tak zrozumiałam koleżankę, a widzę że wy piszecie inaczej i zgłupiałam już......
Ida Sierpniowa
Szczepionka Priorix-Tetra, 0,5 ml, 1 fiolka substancji suchej + 1 ampułko-strzykak rozpuszczalnika + 2 igły - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
czy to standardowa cena ??????!!!!!!!!!!?????????????
czy to standardowa cena ??????!!!!!!!!!!?????????????
Roxannka
Pracująca mama!
ida, z tego co nasz lekarz mówił to dwie różne szczepionki, nam bardziej zalecał pneumo bo podobno większe ryzyko zachorowania. My płacimy 300zł odrazu w przychodni.
A ten priorix to jest świnka/odra/różyczka, tak ? To u nas jest bezpłatnie
Co do przychodni to u nas podobnie jak u nat, bardzo oblegana, na chorych jest 5 gabinetów a na zdrowych tylko 1 i lekarze się wymieniają, więc zapisanie do zdrowych równa się z długim czekaniem :/
A ten priorix to jest świnka/odra/różyczka, tak ? To u nas jest bezpłatnie

Co do przychodni to u nas podobnie jak u nat, bardzo oblegana, na chorych jest 5 gabinetów a na zdrowych tylko 1 i lekarze się wymieniają, więc zapisanie do zdrowych równa się z długim czekaniem :/
Ostatnia edycja:
Ida Sierpniowa
no właśnie, dziewczyny, dlatego stwierdziłam że już całkiem zgłupiałam!!! dwie różne bakterie to dwie różne szczepionki - logiczne, a nagle słyszę że jedna jest antidotum na oba zagrożenia
i to nie od pierwszej lepszej osoby na chodniku...
i wiecie co? jeszcze mi baba w rejestracji u naszego lekarza zabiła ćwieka: pytałam o tą 3w1, a ona że i tak niedługo bo w 13-14 m-cu dostanę wezwanie do zaszczepienia Infanrixem

to ja albo czytać nie umiem albo mam jakieś pokręcone kalendarze szczepień, bo teraz jest tylko ta 3w1 wg nich!!! plus te opcjonalne oczywiście...
i cuś jeszcze miałam... aha, baba w aptece powiedziała że na pneumokoki to juz za późno, bo je trzeba zacząć przed ukończeniem 6mca życia dziecka!!!!!!!
kto tu jest "oświecony inaczej"????
i to nie od pierwszej lepszej osoby na chodniku...i wiecie co? jeszcze mi baba w rejestracji u naszego lekarza zabiła ćwieka: pytałam o tą 3w1, a ona że i tak niedługo bo w 13-14 m-cu dostanę wezwanie do zaszczepienia Infanrixem

to ja albo czytać nie umiem albo mam jakieś pokręcone kalendarze szczepień, bo teraz jest tylko ta 3w1 wg nich!!! plus te opcjonalne oczywiście...i cuś jeszcze miałam... aha, baba w aptece powiedziała że na pneumokoki to juz za późno, bo je trzeba zacząć przed ukończeniem 6mca życia dziecka!!!!!!!
kto tu jest "oświecony inaczej"????
reklama
Podziel się: