Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Sarisa powiem Ci, że pierwszy raz nam się coś takiego zdarzyło :-( Czasami była opuchlizna ale schodziła na drugi dzień a tu taki duży obrzęk. Mam nadzieję, że u Was się nic takiego nie przytrafi, będę trzymała mocno kciuki.
moja pierwszy raz miała opuchlizne po ostatnim szczepieniu w lipcu ale po 2 dniach zeszło i nie ma sladu. Następne szczepienie za miesiąc ale to ostatnie w tym roku.
Makuc jeszcze czeka nas jedno szczepienie na ospę w październiku i bilans dwulatka, a kolejne to już nie wiem kiedy wypadają ale chyba będzie jakiś czas spokój. A u Was jak sytuacja szczepieniowa???
u nas szczepień póki co niet. Dopiero na bilansie 2-latka będę pytać pediatry co mam z tym wszystkim robić, bo wiem, że na MMR Alicja na 100% nie zostanie zaszczepiona, gdyż nie chcę ryzykować a ponoć DTPw można do 3 lat przeciągać, więc tu też jeszcze kombinuję. Ona miała zbyt poważne nopy na to, żeby ja ot tak szczepić :-(
Makuc nie dziwię się, że to wszystko odkładasz w czasie.
A któraś z Was nie szczepiła jeszcze przeciwko pneumokokom, a zamierza? Bo ja już chyba poczekam aż skończy dwa latka to przynajmniej tylko jedna dawka będzie.