Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Znajoma moja pytała się lekarza i lekarz powiedział żeby zaszczepiła ja pytałam swojego lekarza powiedziała że nie oglądać za dużo TV czyli nie szczepić(nie panikować).Cholera nie wiem co zrobić bo widzę że wśród lekarzy są zdania podzielone 

,bardzo działa na wyobraźnię i wzbudza ogromny lęk,wydaje sie po jej obejrzeniu ze jesli natychmiast nie zaszczepi sie dziecka to na drugi dzień zachoruje...A co mają powiedziec matki,których nie stać na tak droga szczepionkę? Mój lekarz stwierdził ze oczywiscie warto zaszczepic jesli dziecko przebywa duzo z innymi dziećmi,np w złobku,ma strasze rodzeństwo które chodzi do przedszkola lub szkoły itp. Ja tez zastanawiam sie na trzeźwo czy to tylko kampania wielkich firm farmaceutycznych czy tez rzeczywiscie jest takie duże zagrożenie... sama nie wiem,czy powinnam sie zdecydować
jak dla mnie to duzy wydatek ale oczywiscie na zdrowiu mojego dziecka nie będę oszczędzać
Ale zobacz na to w ten sposób,my przeciez nie bylismy szczepieni i bardzo rzadko kto rzeczywiscie zachorował z powodu pneumokoków

...natomiast co do reklamy to faktycznie ejst okropna i wpływa na psychikę
,niezły chwyt marketingowy...jednak przed tą reklamą słyszałam o pneumokokach i chciałam zaszczepic mimo wszystko...uważam,że powinno to być refundowane to jest paranoja żeby tyle płacic za szczepionkę..