reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Ja mam taki mikro prezencik od mojej przyjaciółki;-)

Ale superanckie

Pokaże wam co ja już zakupiłam dla maluszka...

1. Body do 1 miesiąca krótki rękaw
2. Body do 3 miesiąca krótki rękaw
3. Śpioszki czy pajacyki do 3 miesiąca
4. Ciepła kurteczka do 6 miesiąca
5. Butki (nie znam rozmiaru misiek kupił)
6. Czapeczki i skarpetki
7. Ogrodniczki i body z długim rękawem do 6 miesiąca

Slodkie.

Chyba sama zaczne wiecej kupowac ale juz mam jeden kompleciek, musze zrobic zdjecie i wstawic

Ja dzisiaj też nie mogłam się oprzeć i kupiłam jasno zielone body z krótkim rękawkiem. Prawde mówiąc to wcale nie pomyslałam że to przecież będzie zima i raczej długie rękawki będą bardziej przydatne. Rozmiar 56 chyba będzie ok? Załamka ja kompletnie nie mam doswiadczenia i jak wchodze do sklepu to wszystko mi sie podoba i nie potrafię przewidzieć co mi się przyda:-(

mantezowa ja tez jestem kompletnie zielona w tym temacie... nie wiem ile ciuszkow potrzebuje dla malucha i jakie... i co takie malenstwo nosi a czego nie... totalnie czarna magia ;)

kurcze chyba jestem troszke do tylu... bo ja jeszcze zadnego ubranka nie kupilam;)

co do kombinezonu to my mamy podobny :tak: (dostaliśmy razem z wózkiem). Tylko że nasz ma "nóżki" a nie jest podobny do "śpiworka". Dziewczyna od której go dostaliśmy mówiła że bardzo dobrze sie sprawował, w ogóle w nim swoją córeczkę odbierali ze szpitala

co do kombinezonu to my mamy podobny :tak: (dostaliśmy razem z wózkiem). Tylko że nasz ma "nóżki" a nie jest podobny do "śpiworka". Dziewczyna od której go dostaliśmy mówiła że bardzo dobrze sie sprawował, w ogóle w nim swoją córeczkę odbierali ze szpitala

daj zdjątko bo coś mi sie wydaje że masz taki jak ja:tak:

zaraz pstryknę fotkę ;)

oto kombinezonik naszej Iskierki :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a tu znalazłam kombinezon- śpiworek. Wydaje mi się to praktycznym rozwiązaniem. Co o tym myślicie, bo ja jestem całkiem zielona w tych sprawach:
Kombinezony zimowe - Wózki dziecięce, wózki wielofunkcyjne, foteliki samochodowe, wózki spacerowe - 2o2.pl
Właśnie o takie coś mi chodziło, wg mnie bardzo praktyczne, bo noworodek sam w nogawki nóżek nie wsunie, tylko trzeba mu je upychać, co koszmarnie wspominam z Wikim i teraz chcę tylko taki kombinezon.
Boby z krótkim rękawkiem można wykorzystać pod pajacyk. A co do ciuszków naśladujących dorosłe, np. jeansy, to jak dotknęłam, jaka gruba jest w nich ta gumka z tyłu, to ich nie ubrałam synkowi, bo przecież by go cisnęło na tym leżeć... Dla noworodka polecam śpiochy, pajacyki z mięciutkiej bawełny, chociaż te "dorosłe" ciuszki kuszą w sklepach, bo są naprawdę śliczne, to sprawdźcie, jak maluchowi będzie w tym leżeć, bo jak niewygodnie, to będzie płakał albo marudził...

Ivi, kombinezon fajny przez te dwa suwaki, łatwiej ubrać dziecko.

reklama
Jeśli chodzi o moje doświadczenia w kupowaniu ubranek to opiszę wam jak kupiłam w ubiegłym roku śliczny dresik dla dziecka kuzynki mojego męża i okazało się niedawno (ta kuzynka wczesniej nic nie mówiła bo nie chciała mi robić przykrości) że nie ubrała go malemu ani razu bo przy szyi nie mial żadnego odpinania i tak sie go ciasno wkładało przez główkę że mały nie chciał go nosić a i ona nie chciała sie męczyć z ubieraniem go w ten dresik. Dlatego teraz jak oglądam jakieś ciuszki to patrze jak są wykończone przy szyi żeby potem nie męczyć ani siebie ani dziecka:-)

Do góry