reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja niestety mieszkam na takiej wsi gdzie jest jeden sklepik, nie ma szkoły, przedszkola, ośrodka zdrowia bez samochodu nigdzie nie mogłabym się ryszyć z domu dlatego fotelik będzie mi niezbędny do transportowania maleństwa
To nawet na dalsze zakupy warto zabrać goindolę, chyba, że macie małe auto, to wtedy lepiej mieć fotelik w stelaż wpinany, ja jeżdżę ogromnym autem i patrzę na wygodę przede wszystkim.

reklama
To nawet na dalsze zakupy warto zabrać goindolę, chyba, że macie małe auto, to wtedy lepiej mieć fotelik w stelaż wpinany, ja jeżdżę ogromnym autem i patrzę na wygodę przede wszystkim.
Przepraszam z góry za głupie pytanie ale czy w gondoli jest bezpiecznie przewozić dziecko, pytam bo ja kompletnie nie mam doświadczenia w tych sprawach jak maleństwo przyjdzie na świat to wszystko będzie dla mnie nowe

Przepraszam z góry za głupie pytanie ale czy w gondoli jest bezpiecznie przewozić dziecko, pytam bo ja kompletnie nie mam doświadczenia w tych sprawach jak maleństwo przyjdzie na świat to wszystko będzie dla mnie nowe
Absolutnie nie jest bezpiecznie przewozić dziecko w gondoli!! Niektóre modele wózków mają gndole do zapinania pasami przystosowane, ale nie są to zwykłe gondole. Dla dziecka niezbędny jest fotelik samochodowy. Pytanie- czy potrzebujesz, aby miał możliwość wpięcia w stelaż wózka?

Dzięki za wyjaśnienia już wszystko dla mnie jasne. Z tym przypinaniem fotelika do stelaża to chyba nie ma znaczenia dla mnie bo zimą to trochę mało praktyczne a latem to dziecko już chyba będzie zbyt duże i będzie mu niewygodnie

Ja niestety mieszkam na takiej wsi gdzie jest jeden sklepik, nie ma szkoły, przedszkola, ośrodka zdrowia bez samochodu nigdzie nie mogłabym się ryszyć z domu dlatego fotelik będzie mi niezbędny do transportowania maleństwa

Skad ja to znam:tak: ja codziennie wkładałam mała do fotelika, bo musiałysmy gdzies jechac... i zawsze brałam gondole ze soba:tak:z reszta do teraz woze spacerówke wszedzie ze soba... własciwie lezy w bagazniku,zebym nie musiała jej nosic:tak:Juz sie nie umiem doczekac az sie wyprowadze z tej dziury:tak:

ja tylko tak delikatnie przeglądałam wózki, bo jakoś jeszcze wydaje mi się za wcześnie :sorry: ale za żadne skarby nie wsadziłabym dziecka do tego z trzema kołami fuuuj taczka :tak::baffled:
ale to moje zdanie:tak:

a jeszcze powiedzcie jak długa jest gondola, bo wszędzie jak patrzyłam to 80cm to jakaś norma?

A potem będziesz tęsknić za wsią spokojną, wsią wesołą.;-)

Oglądam te wózki, których nazwy podajecie i oglądam, i oglądam. Wszystkie są ładne. Dla pierwszego synka miałam deltim voyager. Piękna sprawa. Prosty, ale funkcjonalny i do tego tani. Na polskie chodniki bez krawężników i z dziurami wózek idealny, bo miał duże pompowane koła. Polecam. Jedyny jego minus - ciężki, a ja go codziennie wnosiłam na drugie piętro. :eek: Wózek wysłużył swoje i przez moje ciężkie zakupy urwała się rączka (zakupy + mój olbrzym znacznie przekroczyły możliwości wózka i to tylko i wyłącznie moja wina). Przed drugimi urodzinami zrezygnowałam całowicie z wózka - na przekór opinii teściom, że dziecko jeszcze powinno być wożone.

Teraz marzy mi się x lander i chyba go z Polski sprowadzę. Wózek X-LANDER XA +X-PRAM +2xFOLIA ! 5 KOLORÓW ! (690384052) - Aukcje internetowe Allegro Możliwości montowania są różne. Są trzykołowe i cztero. Można montować gondolę, fotelik i siedzisko spacerowe. I ceny też są różne. Bardzo mi się podoba. I też go robi deltim, więc polska już sprawdzona przeze mnie jakość.

ja tylko tak delikatnie przeglądałam wózki, bo jakoś jeszcze wydaje mi się za wcześnie :sorry: ale za żadne skarby nie wsadziłabym dziecka do tego z trzema kołami fuuuj taczka :tak::baffled:
ale to moje zdanie:tak:

a jeszcze powiedzcie jak długa jest gondola, bo wszędzie jak patrzyłam to 80cm to jakaś norma?

Ja do tych trzech kółek też nie mam przekonania, ale niektórzy sobie chwalą. Mi chodzi głównie o bezpieczeństwo, a trzy kółka to zawsze mniej niż cztery. ;-)Gondole średnio ok. 80 cm.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kupowałam wózek, znaczy moja mama dopiero jak juz urodziłam i w szpitalu lezałysmy:tak:Miałam rozłozone łozeczko jakies 2 tyg przed terminem i na łeb dostawałam... bo juz marzyłam mała do niego włozyc, a to brzuchal ciezki i juz miałam dosc, dobrze, ze chociaz wozka nie widziałam:zawstydzona/y:;-)

A te trójkołowce... sama byłam swiadkiem jak mamusia zjezdzała z kraweznika z dzieckiem i sie przewrócił... bo jednak 3 to nie 4 kołka:tak:

Do góry