• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szew profilaktyczny

Asiaxz

Fanka BB :)
Hej dziewczyny czy miała któraś z Was zakładany szew wysoki na szyjkę macicy metoda Shirodkara? Jak przebiegała ciąża i jak się czulyscie po założeniu szwu oraz czy do ściągnięcia potrzeba znieczulenia?

reklama
Hej dziewczyny czy miała któraś z Was zakładany szew wysoki na szyjkę macicy metoda Shirodkara? Jak przebiegała ciąża i jak się czulyscie po założeniu szwu oraz czy do ściągnięcia potrzeba znieczulenia?

Czemu po prostu nie spróbujesz kwalifikacji u kogoś, kto się bardzo mocno zna na ciążach z problemami z szyjką?:) w sensie nie każdy lekarz się na tym naprawdę zna, nawet jeżeli zakładają szwy. Masz czas, ja bym nawet w Twoim przypadku pojechała do Łodzi na konsultację do Krekory. On jest w tym momencie specjalistą z najwiekszym doświadczeniem. I zrobiłabym to, co on powie.

Wiem, że nie chcesz taśmy, ale on Ci też powie o innych opcjach i o tym, która faktycznie może zdać egzamin i o tych które nie zdają. Z jakiegoś powodu tej metody się tak często nie używa.

Ale Shirodkara to też jest taśma tylko a nie nitka jak w przypadku McDonalda ale chciałam poznać opinie dziewczyn które to miały. Moi lekarze biorą pod uwagę różne metody i taśmę też już zakładają u mnie w szpitalu od jakiegoś czasu laparoskopowo. Zaproponowali mi właśnie ta wysoka taśmę. Mam za sobą poronienie w styczniu. W wakacje planuje podjąć kolejna próbę. Znasz moja historię. Od kilku lat się przygotowuję na tą ciążę. W ogóle to chciałam do Ciebie napisać ale włamali mi się Instagrama i nie mam Twojej nazwy. Byłabym wdzięczna żebyś mi podała na priv😊

Ale Shirodkara to też jest taśma tylko a nie nitka jak w przypadku McDonalda ale chciałam poznać opinie dziewczyn które to miały. Moi lekarze biorą pod uwagę różne metody i taśmę też już zakładają u mnie w szpitalu od jakiegoś czasu laparoskopowo. Zaproponowali mi właśnie ta wysoka taśmę. Mam za sobą poronienie w styczniu. W wakacje planuje podjąć kolejna próbę. Znasz moja historię. Od kilku lat się przygotowuję na tą ciążę. W ogóle to chciałam do Ciebie napisać ale włamali mi się Instagrama i nie mam Twojej nazwy. Byłabym wdzięczna żebyś mi podała na priv😊
Znam i dlatego ciągle mnie dziwi, że jednak nie taśma ;)
Szew McDonalda to też tasienka, a nie nitka, ja miałam normalnie tasiemkę założoną tak wysoko, jak się dalo i jeszcze szyjkę naciągnęli trochę w trakcie zakładania.
Dlatego myślę, że oni po prostu nie używają nazw, tylko zakładają tak wysoko, jak to jest realnie możliwe.

A Krekora po prostu jest w tym momencie najlepszym szyjkowym specjalistą w Polsce :) najwięcej przypadków konsultuje i z tego co wiem, on pracuje też nad jakimiś nieoperacyjnymi sposobami. A przynajmniej 2 lata temu miał takie badania w trakcie.
Ja akurat nie jestem z tych jego wyznawczyń, które na tac to tylko do niego, ale uznaję doświadczenie. I było nie bylo, taśma daje największe szanse, chociaż sama też jeszcze się na nią nie zdecydowałam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry