reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szkoła rodzenia

Hej,
ja też zamierzam zapisać się do przyszpitalnej szkoły rodzenia. Rozmawiałam już moim ginem i on twierdzi, że powinnam się zapisać gdzieś ok 25 tygodnia. Więc zapewne po świętach zacznę chodzić na zajęcia. Szkoła jest bezpłatna. Na zajęcia będę chodzić pewnie z siostrą.

reklama
ja chodziłam do szkoły rodzenia w 1999 roku :)
teraz nie czuję takiej potrzeby, ale to chyba nikogo nie dziwi.
moim zdaniem takie zajęcia działają uspakajająco na przyszłych rodziców i tak jak pisze AguHan, można zawrzeć miłe znajomości

Hej Koot :* A do jakiej szkoły rodzenia masz zamiar się wybrać? Ja chyba pójdę do podległej pod szpital w Policach, bo tam mam zamiar rodzić. Całe szczęście zajęcia są w Szczecinie. Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Kruszynki.

agusiak ja mam zamiar rodzic w Zdrojach i tam też mają szkołę rodzenia. Jutro tam właśnie będę miała połówkowe, więc wszystkiego dowiem się tak przy okazji.

Hey,
mam zamiar rodzić w Mikołowie, tam też byłam w szpitalu przez ostatnie 3 dzionki i wyczaiłam, że położne prowadzą przyszpitalną szkołe rodzenia więc napewno z niej skorzystam. Nie miałam głowy żeby wypytać o szczególy ale niebawem po wypis podskoczę to wypytam o wszystko. Ale tak myślę, że zawsze później przy porodzie będzie raźniej jak zobaczysz znajomą twarz położnej, bo już na swojego lekarza niekoniecznie można trafić

madziarkas a dlaczego zdecydowałaś się na Mikołów? Napisz coś więcej o tym szpitalu :) ja chyba chcę rodzić w Katowicach Bogucicach, ale caly czas jeszcze się zastanawiam, a że mieszkam w Katowicach Piotrowicach to niemal jedna i ta sama droga- czy do centrum, czy do Mikołowa ;)

Wiesz, nastawiłam się na Mikołów ze względu na lekarza prowadzącego. W sumie dopiero jak zaczęłam się bardziej interesować to okazało się, że przy porodzie to niekoniecznie mój lekarz będzie, że niby najważniejsza jest położna. W kazdym bądź razie rodziła tam moja kuzynka i znajoma w okolicach kwietnia tego roku i z tego co opowiadały jest całkiem OK. Opieka przy porodzie jest ponoć świetna, niby gorzej na noworodkach ale w każdym szpitalu można trafic na jakąś pielęgniare zołze. Oddział ginekologiczno-położniczy wyremontowany, przyjemny (miałam okazję na własne oczęta pooglądać leżąc przez oststnie 3 dni na ginekologii). Po porodzie mamusie dostają od razu dzidzika, pokoje dwuosobowe (na jeden taki pokój przypada łazienka a to też ważne bo po porodzie podejrzewam kąpiel bardzo często wskazana), no i dzidziuś leży z tobą cały czas. Tyle narazie wiem, na szkole rodzenia pewnie dowiem się więcej

szkoda, że mało nas z Lublina- ja idę do szkoły BAJBUS- jest prywatna ale rekomendowana przez szpital w którym będę rodziła. Położna, która ją prowadzi pracuje również w moim szpitalu i jest koleżanką mojej ginki.

reklama
ja ide do przyszpitalnej szkoly rodzenia.
po pierwsze szkola jest przy szpitalu gdzie bede rodzic
po drugie bardzo tania- 15zl za zajecia raz w tyg
zamierzam jakos od grudnia chodzic ale jeszcze zadzwonie i sie dokladnie umowie

Do góry