reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Szpital Miejski 2 w Bydgoszczy

reklama
Jako osobę towarzyszącą można wziąc każdego - męża, mamę, doulę, nawet inną położną. Tylko taka osoba nie ma prawa interweniować i zakłócać porodu. Od tego jest położna i lekarz na dyżurze.
Ja planuję wziąć zzo, należy o tym poinformować w momencie przyjęcia do szpitala, wtedy od razu robione są testy na krzepliwość krwi. Niestety do 4-5 cm rozwarcia trzeba walczyć samemu, dopiero wtedy wkłuwają się ze znieczuleniem. Starają się podać je tak, by czuć już bóle parte, tu dużo zależy od anestezjologa. W przypadku braku czucia niestety często stosowany jest vacuum lub kleszcze. Ja ten temat szczegółowo przegadałam z moim lekarzem i jestem świadoma konsekwencji. Coś za coś niestety.

biana - hmmm z tego co mi wyjaśniali to ZZO podaja tylko przy 5 cm, powyzej 5cm jest ryzyko ze nie bedzie odczuwac partych i dlatego moga pojawic sie kleszcze... hmmm u mnie parte weszly przy 8cm dopiero i choćbym na rzęsach stanela to ZZO by mi nie dali :) ...

ja bóle zaczęłam odczuwać przy 6cm wiec i tak nie mogliby podać żadnego znieczulenia, bo za późno na cokolwiek bylo.

Zuzza a na kiedy masz dokładnie termin? jesteś juz na 100% zdecydowana na szpital miejski?
Termin mam na 5 lutego i innego szpitala nie biorę pod uwagę. Rodziłam w dwójce 6 lat temu i byłam baaardzo zadowolona a spędziłam tam 12 godzin na porodówce i 5 dni po, bo miałam cesarkę. Wtedy miałam swoją położną (z dwójki oczywiście) dlatego teraz też myślałam o położnej ale chyba pójdę " na żywioł" Trochę mnie ostatnio wymęczyli i dlatego tym razem zależy mi na zzo

to ja najszybciej powinnam urodzić bo termin mam na 31 stycznia ale jeszcze dokońca nie jestem przekonana co do szpitala, wcześniej byłam nastawiona ma mswia ale teraz to juz sama nie wiem a czas ucieka

reklama
ja polecam szpital miejski "dwojke"... sa po remoncie, sala porodowe sa pojedyncze, sale poporodowe tez sa pojedyncze z lazienka :) znieczulenie jest darmowe i na sale porodowa moze wejsc jedna osoba:)
polozne tez sa super...a lekarze to juz wgle :D

Do góry