a tak z innej beczki trochę mi ginekolożka zaproponowała usg prenatalne z tego względu ze praktycznie od początku ciąży łąpię jakies infekcje i żeby stwierdzi czy z maleństwem wszsytko ok powiedzcie czy w Olkuszu to tylko Krzysztoforski te badania robi? ile u niego kosztują? a moze mogłybyście polecic kogoś innego? z góry dziękuję.
A jesłi chodzi o poród, któaś dziewczyna napisałą, ze nie da sie przegapić bóli porodowych - zatem powiem ze nie koniecznie ja do odejścia wód nie miałam żadnych bóli ot zwykłe pobolewanie jak pod koniec ciazy trochę krzyż troche brzuch zero jakiejśc regularności przy tych bólach więc wg tego co mówili na szkole rodzenia nawet mi do głowy nei przyszło że rodzę, na szczęście byłam juz wtedy w szpitalu i lekarz jak mnie zbadał to mnie oświecił ze rodzę! po odejściu wód zaczęły się bóle silne bóle tak więc jakby to się odbyło w domu (odejscie wód) to na bank do szpitala o właśnych siłach a nawet o siłach męża nei dotarła i bym pewnie urodziła w domu bo od odejścia wód do urodzenia córki minęło może pół godziny. pozdrawiam mamusie ale od razu mówię ze u mnie zawsze wszsytko inaczej przebiega niż u normalnej dziewczyny więc to pewnie odosobniony przypadek. jak powiedziałm lekarzowi tak pod koniec już porodu że włąściwie to nie mam bóli to spojrzał na mnei jak na idiotkę.
a i jeszcze słyszałam ze na sali ogólnej tez można z mężem rodzić chyba będe musiałą jakość zapytac tam kogoś.