reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

iza_marta trzymaj się mocno i głowa do góry. Ja też miałam podobną sytuację, a w dzień w który miałam stawić się w szpitalu poród zaczął się sam. Fakt nie było potem postępu i włączyli na chwilę oksy. Skończyło się jednak cesarką. Miej pozytywne nastawienie za wszelką cenę. Będzie dobrze i zanim się obejrzysz będziecie w domu! Pozdrawiam!

reklama
Julie jak przyjechalam do szpitala to mi czop odchodzil i mialam skurcze a teraz cisza od jakiegos czasu. Leze na.patologii ciazy i sie nudze.

Witajcie dziewczyny,

Będę rodzić na Kopernika za miesiąc. Porodówki nie widziałam osobiście, ale opinie są bardzo pozytywne.
Czy któraś z was rodziła w nocy? Jak wtedy wygląda opieka położnych? Czy trzeba się mocno dopraszać o swoje prawa czy też wszystko przebiega sprawnie?

Aldo rozpisalam sie i nie poszla wiadomość. Ja rodzilam o 2.30. Dostalam plan porodu, ktorego sie trzymali. Zespol medyczny super. Nikt mnie nie olewal. Odpowiadali na wszystkie moje pytania, itd. Pełny profesjonalizm. Bylam w szoku, bo nie spodziewlam sie cudow i bylam Bardzo mile zaskoczona. Oczywiscie po porodzie byl kontakt skora do skory. Rodzilam wertykalnie :-). Porod byl ciezki i gdyby nie swietny zespol nie udaloby mi sie rodzic sn. Jestem im za to bardzo wdzieczna :-).

Julie dziekuje i przepraszam, ze nie pisalam, ale mialam tak ciezki porod, ze przez caly czas dochodzilam do siebie fizycznie i psychicznie. Mala urodzila sie piekna i zdrowa tylko ja bylam wykonczona juz przed porodem i nie mialam sily przec itd. Gdyby nie osoby, ktore sie mna zajmowaly w tym dniu na bank bylaby cesarka. Pozdrawiam serdecznie :-*

iza_marta, dziękuję serdecznie za odpowiedź, to fantastycznie, że opieka jest na wysokim poziomie. Gratuluję i życzę samych radości z córeczką :-)

reklama
Aldo u mnie tak akurat bylo :-). Mam nadzieje, ze tez tak trafisz, bo z ludzmi nigdy nie wiadomo. Ale tak jak pisze ja byłam mile zaskoczona, bo nie sadzilam, ze beda sie tak przejmowac. Oczywiście dla nich bardzo wazne jest zdrowie Twoje i dziecka i monitoruja przez ktg czy z dzidzi jest wszystko dobrze :-D. Jesli chcesz zzo to niech to bedzie pierwsza rzecz o ktora poprosisz po przyjezdzie, bo to sie podaje do ktoregos rozwarcia i jedna dziewczyna za pozno poprosila.

Do góry