co do porodu nie mogę ci nic konkretnego powiedzieć, ale na pewno można rodzić z partnerem i nie jest to płatne (a kiedyś był to koszt 500 zł) natomiast mogę ci powiedzieć że mają tam całkiem dobre warunki, wiem bo leżałam tam jakieś 2 tygodnie temu, bo mi się macica stawiała

Jedzenie jak na szpitalne warunki całkiem ok. a jak się trafi na jakąś miłą salową to nawet daje więcej niż powinna, ja akurat miałam dietę surówkową bo za dużo przytyłam, więc jak dostałam na śniadania, mały serek topiony i jedną rzodkiewkę, to mi podrzucała pieczywko, ale jedzonko dla normalnych tzn. bez żadnej diety jest nawet zjadliwe. Położne super można się zawsze dowiedzieć po co cię kują i co ci wstrzykują, zawsze chętnie odpowiadały na moje pytania. Bardzo mi się w tym szpitalu podobają 2 rzeczy że zawsze przy wypisie ze szpitala, położna odprowadza rodziców do drzwi znosząc im maleństwo po schodach, oraz że nie pozwalają matce po porodzie wyjść bez opieki innej osoby dorosłej to wszystko oczywiście ze względów bezpieczeństwa matki która jest po porodzie i malutkiego człowieczka, którego zabiera ze sobą

. Na położnictwie podobno dają też podkłady ale nie wiem tego na pewno, i jeśli się trafi niezbyt przygotowanym do akcji porodowej, wiem że mają swoje ciuszki i kosmetyki do pielęgnacji maleństwa. To wszystko co wiem na temat tego szpitala. Mam nadzieje że ci jakoś pomogłam :-)