ja rodziłam w św. Zofii i jestem naprawdę zadowolona, ofszem wcześniej chodziłam do szkoły rodzenia akredytowanej przez ten szpital i z tego tytułu miałam zniżkę na poród rodzinny, ale zdecydowałam się na salę dwuosobową (a byłam tam sama) no i w rezultacie nie zapłaciłam nic.
Nam również mówili nawet w szkole rodzenia, że może się zdarzyć iż z braku miejsc (to wynika z dużego zainteresowania szpitalem, a nie z braku chęci szpitala) nie przyjmą nas, ale wtedy to lekarz ma obowiązek znaleźć kobiecie inny wolny szpital i tego należy wymagać.
Co do lekarzy to myślę, że pomyłki mogą zdarzyć się wszędzie i sam szpital nie ma tu nic do rzeczy, a na Żelaznej jest naprawdę miło, kolorowe sale, super położne, świetne jedzenie no i pomoc - moja mała przez całą pierwszą noc płakała aż mi serce pękało, bo nie wiedziałam co robić a pielęgniarki nie zostawiły mnie z tym samą, do tego pomoc przy przewijaniu, kapieli... można opisywać bez końca.
Nie twierdzę, że gdzie indziej jest źle, nie byłam to nie wiem.
A gdyby któraś chciała fajną szkołę rodzenia to polecam Centrum rodziny - szkoła rodzenia Joanny Wilk, adres www napewno znajdziecie na stronie szpitala św.Zofii.