reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Witam ponownie i proszę o informacje.
- mam termin na polowe kwietnia, kiedy wiec powinnam jechac do kliniki po raz pierwszy?
-do kogo najlepiej?
-ile placi sie za poród ? a ile jeśli mąż chce być przy porodzie?

dziękuje dziewczyny za wszelakie rady i informacje.
to moja pierwsza ciąża i jestem kapkę przerażona tym wszystkim mimo to Bardzo Szczęśliwa !!!:-)

reklama
Postaram się w tym tygodniu wybrać do Eskulapa i wypytac o wszystko, wtedy chętnie podzielę się swoją wiedzą.
Nie odpowiem tylko na pytanie który lekarz jest najlepszy, bo tu powinny wypowiedzieć się dziewczyny, które już rodziły.
Z tego co widzę to nie ma zbyt dużego zainteresowania tematem, szkoda.

ponoć tak właśnie czekają na Karowej. Za wszelką cene rodzić naturalnie i nie ma uproś.
Ja też sądze, że zdroworozsądkowe podejście w Bielańskim jest ok.

Ja rodziłam w Damianie i jestem zachwycona. Całą ciąże prowadziłam tam w klinice u świetnego lekarza, a położną przy porodzie miałam cudowną :)

Loree, dla mnie ok jest dr Biernacki.
1. Pierwsza wizta - miesiąc przed porodem.
2. O cesarkę prosiłam w dniu porodu - wzbraniał się trochę, ale dzidzi na chwilę spadło tętno więc nie czekał, aż coś się stanie. Dają zastrzyki przeciwbólowe - nie bolało tak bardzo więc kilka razy nie przyjęłam :)
3. Szew po cc niewidoczny - majstersztyk :)
4. 5 godzin po cc stawiają na nogi - prysznic.
5. Na drugą dobę po cc wypisana do domu (w domu szalałam z robotą już po tygodniu).
6. Dzidzia dostała żółtaczkę w Eskulapie, więc była na lampach, potem kontrola.
7. Dowiedz się czym szczepią po urodzeniu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zygzak dzięki za informacje!
Przeraża mnie wizja wyjścia następnego dnia po cc. Oczywiście z jednej strony bardzo się cieszę, bo mam w domu trzyletnią córkę z którą nie chcę się na długo rozstawać, ale z drugiej strony boję się tak szybko wyjść ze szpitala.
Wiem,że fizycznie dam radę, bo już miałam jedną cesarkę. Psychicznie też lepiej jak będę w domu. Tylko o zdrowie synka mi chodzi.
W piątek jadę pogadać, ale jeszcze się nie zdecydowałam czy będę tam rodzić .
Można się umówić z lekarzem tylko żeby pogadać czy to musi już być normalna wizyta + koszty związane z porodem?

Cześć
Ja rodziłam w Eskulapie w lipcu zeszłego roku i jestem mega zadowolona :-D Na wizycie konsultacyjnej byłam u Biernackiego i to on przyjmował mnie na oddział niestety wieczorem skończył dyżur i zostałam pod pieką Manderli i muszę szczerze powiedzieć , że obaj są rewelacyjnymi lekarzami, fachowcami i obaj zajmuja się pacjętkami jakby każda była ich rodzoną córką ;-)

Dzięki za wszystkie informacje.
O siebie się nie boję, tylko o maluszka.
W którym tygodniu robią CC na życzenie? Tak mniej więcej oczywiście.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry