Gwiazdka ja miałam podobny problem tzn gdy sporadycznie musiałam dać małemu mleko to nie chciał go jeść krzywił się i jak musiałm wyjśc to wypijał troszke a potem czekał aż ja wróce!!Ale problem nie leżał w butelkach itd tylko w tym ze mój Bartus nie chcał pic tego hipoalergicznego (nie wiem czy mu zapach nie odpowiadał , czy smak , bo zapach to powalający jest a próbowac to się nie odważyłam
)Jak kupiłam mu zwykły bebilon to od razu było lepiej .Tzn odemnie nadal pił mało ale jak go zostawiałam to wypijał tyle ile chciał (sporo)!!A co do bulelek jako przyczyn to jeszcze spróbuj pokąbinować ze smoczkiem może jest za mały albo za wolny ; sa gumowe i silikonowe moze towja mała nie lubi włąśnie takich a inne będzie tolerować..Są też różne kształty...my tak kąbinowaliśmy i wyszło że mleczko najlepiej pić z butelki balonik canpola , kaszke ze zwykej szklanej butli ze zwykłym prostym smoczkiem(canpola )ale tym szybkim, herbatki z kubka niekapka a soczki przecierowe z małej 120ml butelki prostej ze smokiem takim jak do kaszki!jakies kombinacje w tym zakresie nie wchodzą w gre bo jest zoonk i mały nie chce pić!Tak więc myśle próbuj....