Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
W słoiczkach np Gerbera nie ma konserwantów. Jest natomiast wit C, która spełnia funkcję konserwantu - w końcu to kwas. Na pewno za jej sprawą jabłuszko nie ciemnieje. A drugą kwestią jest gatunek jabłka - nie wszystkie ciemnieją.
Priscilla juz próbowałam przejsc ten temat i mówiłam ze są ale jest bardzo popularne karmienie ze słoiczka i zalecane przez lekarzy wiec nie da sie tego narazie przeskoczyc za pare lat dopiero napiszą nam prawde ze te słoiczki miały konserwanty a wazywa i owoce aby nie było strat na plantacjach były modyfikowane genetycznie. Tak to w Polsce jest mleko 10lat temu dyło zdrowe 5 lat temu mówili wrecz odwrotnie aby nie pic duzo a teraz znowu namawiają do picia wiec tak samo bedzie ze słoiczkami.;-)
A póki co jak braknie mi czasu na ugotowanie to sama po słoiczek siegam ale naszczescie rzadko.