reklama

Sztuczniaczki

• Starter tematu Starter tematu kasiula matula
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja wprawdzie nie podaję mieszanki, ale jeśli chodzi o herbatkę np. to daję na wodzie z kranu gotowanej w czajniku. Smoczek przelewam wrzącą wodą z czajnika raz dziennie, a smoczki i butelki po każdym umyciu, bo jak myję płynem to wolę to zrobić, a gotuję wszystko co kilkanaście dni.

reklama
ja od jakiegoś czasu już nie sterylizuje butelek, myję woda z płynem
do mleka tez podaje wode z kranu przegotowana w czajniku
smoczek co jakiś czas wrzątkiem płukam
no i ostatnio Maks wypija 150ml mleczka na jeden raz

Dzięki dziewczyny! :-*Ja mam sterylizator Aventu do mikrofali na 6 minut, więc będę sterylizować raz dziennie wszystkie butelki i smoczki, a mam tego sporo, bo od 2 miesięcy Krystianek dostaje 2xdziennie leki przez butlę. Teraz jak jest na sztucznym, to chyba odstawimy leki, bo one były potrzebne tylko przy karmieniu naturalnym. Krystianek dostaje Cropoz - lek działa przeciwalergicznie poprzez hamowanie uwalniania z komórek substancji głównie odpowiedzialnej za reakcje alergiczne oraz Ketotifen, który nie dopuszcza do pojawienia się reakcji uczuleniowych ze strony oskrzeli i innych narządów.

Jutro zapiszę o których godzinach Krystianek będzie jadł i ile uda mu się zjeść.
Jeśli możecie, to powiedzcie mi, jak rozkłada się dzień pod względem żywienia Waszych maluszków???

Anik u nas wygląda to tak: około 8-9 rano butelka mniej więcej 150 ml czasem mniej, następnie około 12 obiad: zupka albo danie, koło 2 butla około 180ml koło 4 deser, 5- 6 albo butla albo sok albo seser - drugi o 19 koloacja : kaszka głodny zjada około 220 ml, 12 w nocy 180 mleka i przerwa do 8-9. nie je wcześniej bo nie chce a i tak co dziennie robie butle około 7 rano że zje

ANIK teraz to mniej wiecej tak:

4,5 rano - 120ml bebilonu pepti
9,10 -  150ml tego samego
ok. 11,12 herbatka przed zasnięciem (aktualnie malinowa z dziką różą albo rumianowa)
ok. 13,14 zupka jarzynowa (aktualnie ziemniak z marchewką i pietruszką, a wczoraj byl brokuł zamiast pietruszki)
ok. 16,17 kaszka na gęsto podawana łżeczka albo 150ml bebilonu (dzis zamiast mleczka podałam jabłko z marchewką)
ok. 21 150ml bebilonu

mamaoli pisze:
ANIK teraz to mniej wiecej tak:

4,5 rano - 120ml bebilonu pepti
9,10 - 150ml tego samego
ok. 11,12 herbatka przed zasnięciem (aktualnie malinowa z dziką różą albo rumianowa)
ok. 13,14 zupka jarzynowa (aktualnie ziemniak z marchewką i pietruszką, a wczoraj byl brokuł zamiast pietruszki)
ok. 16,17 kaszka na gęsto podawana łżeczka albo 150ml bebilonu (dzis zamiast mleczka podałam jabłko z marchewką)
ok. 21 150ml bebilonu

Dziewczyny, a Wy tak biegacie do kuchni w nocy zeby przygotować mieszankę, czy macie ją jakoś przy łóżku :). Głupie pytanie, ale ja się leniwa zrobiłam, bo nad ranem brałam Krystianka do naszego łóżka, dawałam cyca do buzi i zasypiałam.

Aniu, juz calkowicie Krystianka odstawilas ? Jak sie czujesz ?Ja czekam do soboty do wizyty u lekarza, ale jesli zdecyduje sie na autoszczepionke to na razie karmienie naturalne w dalszym ciagu.

ale juz sobie podczytuje jak sobie potem radzic z odstawieniem :)

Aniu, miałam napisac, ale Hub mnie wyrwał na spacer :). Muszę do Ciebie zadzwonić, będzie najlepiej. Tylko napisz mi w jakich godzinach, wtedy na spokojnie wszystko Ci opowiem.

ANIK Ja mam kuchnie blisko łóżka :)

jakoś się przyzwyczaiłam i nie zajmuje mi to dużo czasu
wlewam zimną przegotowaną wodę do butelki, do tego trochę wrzątku
(mam już wymierzone ile cieplej a ile zimnej żeby woda była w sam raz)
do tego mleko, mieszam i daje Maksiowi :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry