czesc marta ale super ja tez jestem z duesseldorfu no to aga u nas przewaga spotykamy sie w duesseldorfie hihihi
marta ja jestem obecnie do 19 w polsce ale potem mozemy sie nawet spotkac a skad dokladnie (dzielnice mam na mysli) jestes
Czesc! Przepraszam, ze tak zadko sie pojawiam, ale ostatnio jestem troche zabiegana. Postaram sie czesciej wchodzic na ta strone. Jezeli chodzi o dzielnice na ktorej mieszkamy, to jest to Garath.
A Ty na jakiej dzielnicy mieszkasz?
Chcialam tez wszystkim dziewczyna z okolic Düsseldorfu zaproponowac spotkanie na Polskiej Spielgruppe. Grupe polskich dzieci prowadzi dziewczyna, ktora skonczyla studia pedagogiczne w Polsce. Moj syn, ktory ma 2,5 lat jest zachwycony tymi spotkaniami. Uczymy dzieci polskich piosenek, zabaw (stray niedziec mocno spi, baloniku... itd) Na spotkaniach dzieci super sie bawia, a my mamy zawsze mamy okazje pogadac.
Mysle, ze najlepsza okazja na jakies wieksze spotkanie moze byc Zabawa Mikolajkowa na 6 grudnia. Przychodzi w ten dzien do dzieci Mikolaj, rozdaje przez nas kupione prezenty, a potem bawimy sie przy polskich, dzieciecych piosenkach i obzeramy sie slodyczami

Co roku swietnie to wychodzi.
Zapomnialam napisac, ze sa rozne grupy wiekowe. Ja z moim synkiem zaczelam chodzic jak mial niecaly rok.
Zapraszam wszystkie mamy i serdecznie pozdrawiam!