reklama

Szukam Mam z Niemiec

Patrycja sama nie wiem czego szukać mąż pracuje na pilotenstr.(nie wiem co to za dzielnica ) a mieszka w dzielnicy lichtenberg .
prosił księgowego zeby mu pomógł ale zobaczymy czy coś załatwi
ja jeżeli sąd wyda mi pozwolenie na wyjazd przyjadę dopiero pod koniec czerwca albo na początku lipca
w sumie moglibyśmy zamieszkać w tym hotelu co oni teraz mieszkają bo są wolne mieszkania ale cena ...700E a i moich rzeczy wnieść nie mogę bo tam wszystko urządzone ;/
także nic innego tylko szukać czegoś
dla mnie najważniejsze to szkoła w pobliżu gdzie bedziemy mieszkać no i chciałabym zeby było kilka dzieci polskich albo ktoś zeby mówił po polsku przecież ja nic nie rozumiem ;/

reklama
kupiłam sobie książki z płytami
ale muszę sie przeprowadzic najpierw na inne mieszkanie bo teraz dużo czasu trace na dowozenie i odbieranie dzieci
ale później bedzie blizej wiec mam szanse sie czegoś nauczyć ;)) ale w cud nie wieżę ;/

no ja bym z dziecmi juz w domu sie uczyla..ponaklejala na podstawowe rzeczy kartki z nazwa po niemiecku :-)

Ja dzis wpadlam w szal zakupow :-D kupilam dwa sweterki,bielizne,7 lakierow do paznokci,palete z cieniami i jeden pojedynczy,rozne duperele do paznokci-typu jakies kamyczki,pisak do frenczu,zmywacze ;) dla mlodej spodnie,sobie jeszcze pierscionek i branzoletke...o i buty jeszcze :-D i pare innych dupereli ;))))

Dziewczynki potrzebuje pomocy przy wyborze przyrzadu do cwiczen :-)
Zblizaja sie moje urodziny i zazyczylam sobie u meza rowerek albo to drugie ten crosstreiner-i teraz nie wiem co lepsze ... wiosna chcialam na prawdziwym rowerze jezdzic ale do wiosny to....;-) zdazy mnie byc wiecej,wiec trzeba cos pomyslec.
I w ogole ile to tak dziennie trzeba czasu poswiecic by jednak efekty dawalo? mam nadzieje,ze godzina wystarczy? myslalam tez o wybiegu...biegajac to chyba najwiecej sie spala?? na rowerku to tylko nogi bola ;-)a jak pobiegam to sie cala zmecze :-D

Co myslicie o tym wybiegu?? http://cgi.ebay.de/Laufband-Heimtrainer-Hometrainer-Fitnessgerat-KLAPPBAR-/150553522431?pt=Sport_Fitness_Ausdauerger%C3%A4te&hash=item230db070ff jak tanio mozna dostac to ja zawsze chetna :) oszczedna ze mnie kobita :-)

Ostatnia edycja:
Jolka z tego wszystkiego wybralabym rowerek jednak...tiu nie chodzi o to by sie zmeczyc tylko wytrenowac..a co za tym idzie-trzeba trenowac z glowa-bo mozesz wiecej sobie krzywdy zrobic niz to warte :-D jak palisz to wydaje mi sie ze bieganie szybko cie zmeczy... na rowerku nastawiasz sobie specjalne programy gdzie mierzy ci prace serca...a to ejst bardzo wazne...zeby pewnej normy nie przekraczac...serce prez te programy tez trenuje... najlepszy jest rower ergometryczny...wszystko ci bada...ale ja tez kupilam sobie specjalny zegar i opaske ktora zaklada sie na serce... crosstrainera mialam-ale bawil mnie tylko przez dwa tyg.Na rowerku mi sie o wiele lepiej cwiczy... mam wolne rece zeby np.sie napic,poczytac ksiazke :-) szybciej mi czas leci...ja cwicze 45 min...staram sie zeby robic to minimum 3-4 razy w tyg. no i najlepiej z rana przed sniadaniem...najpierw pije szklanke wody z cytryna potem siadam na rowerek :-)

No u mnie z rana przed sniadaniem Pati odpada...bo jak wiesz mam male dziecko ;-) ja bym cwiczyla miedzy 13 a 15...gdy mala spac idzie.
Mam uwazac na serce? przeciez ja mloda jeszcze a nie babcia ;-):-D spoko...napewno sie nie przetrenuje.A co do czytania ksiazki....hmmm,jak ruszasz nogami to nie drzy Ci jednak cale cialo? mozesz cos przeczytac? :eek: ja tam nie mam zamiaru nic czytac...tylko odbebnic godzine i juz :-p Pale wiec i na wybiegu szybko sie zmecze...a ja wlasnie chce sie zmeczyc,chce sie czuc zdrowo zmeczona ,ja nie chce trenowac...chodzilam na spacery z mala,pchalam wozek pod gore,wtedy czulam sie zmeczona i wlasnie o to mi chodzi...potrzebuje raz dziennie porzadnie sie zmeczyc i to mi wystarczy by utrzymac wage.

O Jolka-Ty to widze pojecia o sporcie nie masz :-D serce trenuje sie po to by na starosc szybko nie isc do piachu... serce nie powinno za szybko bic... bo to jak z samochodem-kady jesst zywotny do pewnego czasu-zalezy jaki ma przebieg...jak bedziesz dbala o auto to bedzie ci lata sluzyl a jak bedziesz na nim koleczka krecic,zrywy robila to szybciej jego zywotnosc sie skonczy ;))) serce potrzebuje treningu...nie mozna go zmeczyc tak na maxa...i to wcale nie jest dobre rozwiazanie...a cwiczyc mozesz sobie o kazdej porze -wiadomo sport to zdrowie ...ja cwicze z rana bo nie ma mlodej... i chce spalic jak najwiecej tluszczu bo ostatnio mam co palic :-D
Co do czytania na rowerku nie mam z tym zadnych problemow!! nie trzese sie az tak jak przy bieganiu przeciez... :-D

Oj gdy ja pchalam wozek pod te gory to mi serce bilo tak,ze prawie nie wyskoczylo!:-D wracalam do domu umeczona na maksa,bo dosyc,ze wlasnie te gory to jak doszlam do domu to jeszcze mloda i torby musialam wniesc na 3 pietro...
A w ogole jak z rana gdzies sie spiesze,jak wychodze z mala to tez jest adrenalina :-) glupie wyjscie z domu po zakupy a jednak tez energii ode mnie wymaga ...

Snieg u mnie pruszy od samego rana,juz go troche napadalo...wyjde chyba z mala na dwor,chociaz nie chce mi sie bo kupa innej roboty mnie czeka...w domu rozpizdziel a ja od rana przy kompie,sniadanie tylko zjadlam...a pranie trzeba wstawic,suche z linki zdjac,w kuchni sajgon mam,podlogi trzeba odkurzyc itp.itd. mam dosyc tego sprzatania :wściekła/y: zazdroszcze tym kobietom co oddaja dziecko do zlobka i ida do pracy...mi od tego siedzenia w domu z mala sie wszystkiego odechciewa,depreche lapie :-(

reklama
Jola to chyba zależy od osoby ja np wole crosstrainera, więcej mięsni pracuje:-) no i wiadomo trzeba patrzec na tętno "60%-70% HRmax ---> to strefa przez wielu specjalistow uwazana za najefektywniejsza w spalaniu tkanki tluszczowej" najłatwiej to obliczyc odejmujęc od 220 swój wiek

Ja dzisiaj jade po crosstrainera a od jutra trenuje :) miałam od dzisiaj ale zamiast zakupów miałam nieplanowana wizyte u lekarza z Szymonem ma grype:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a dzisiaj caly dzien w domku:baffled::baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry