reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Nathaliep-podoba mi sie Twoje podejscie...rodzina powinna byc razem-obojetnie jak i gdzie... i za odwage tez cie podziwiam :)

my wczoraj bylysmy z mloda w oranienburg w tierpark-poprostu suuper miejsce-raj dla dzieci i wypoczynek dla doroslych...ceny bardzo niskie :) mozna karmic przerozne zwierzatka,podzwiac malpki, poglaskac sarenki,powydurniac sie z kozami :))) w niektorych miejscach czulam sie jak w bajce...las,woda...place zabaw, dinozaury prawdziwych rozmiarow wydajace oglosy...bardzo duzo ludzi ale spacerujac ma sie swoj spokoj...tylko przy barach zgromadzenie-ale to norma ;) dla mnie to teraz nr.1 i bede tam napewno czesciej z mloda jezdzila :) polecam mamom z Berlina i okolic :)

wlasnie zjadlam obiadek ,wypije kawe,pakujemy nuty i smigam z mloda na plac zabaw...piekna pogoda jest...slonko bez wiatru :) wczoraj tez byla rajska pogoda :))

Magdalena-o cholera wspolczuje...sama swego czasu zastanawialam sie jakby to bylo...plus taki jest ze ja tu rodzilam mloda wiec nie musialabym wyjezdzac...Ty Szymka tez tu rodzilas nie? ja niestety nie jestem obeznana w temacie ale chetnie sama sie dowiem...jak wszystko wyglada...Aczkolwiek mam nadzieje ze jakos dojdziecie do porozumienia...

Witam popoludniowo,

Magdalena, badz silna i nie zalamuj sie.
Co do pobytu w Niemczech to mozesz tutaj mieszkac do woli jako obywatel UE ale niestety moze tak byc ze bez prawa do czegokolwiek praktycznie.
Jesli jednak Twoje dziecko ma obywatelstwo niemieckie to masz prawo do wszystkiego czyli zasilkow, kindergeld i innych dodatkow. Mam znajoma ktora sobie niezle zycie prowadzi, tylko dlatego ze ma syna (7 latek obecnie) i tylko dlatego ze jej syn ma niemieckie obywatelstwo. Dostala nawet od reki pozwolenie na prace i placa jej rowniez za mieszkanie i podstawowe wyposazenie mieszkania (chyba job center). Wszystko dla dobra dziecka. Wiec wydaje mi sie ze najwazniejsze jest to jakie obywatelstwo ma Twoje dziecko.

czesc dziewczyny !!:-)

u nas wsio ok,dzien za dniem to samo...
dzis mamy piekna pogode i dopiero wrocilismy ze spacerku
smile.gif

dzieci byly na rowerach i placu zabaw:tak:
m jeszcze w pracy ja spije kawke i ide lepek umyc...i pranie sciagnac :tak:

wekend zlecial dobrze w sobote bylismy w ikei...
a wczoraj u znajomych
w sobote na urodziny jedziemy i znow bedzie wesolo...
biggrin.gif

Pati fajne takie parki masz jakies fotki z wypadu ?? to pochwal sie troszke :tak:..

Magdalena wspolczuje ze tak sie u was dzieje,szkoda...
ja niestety raczej nie pomoge nie wiele wiem w tym temacie...:no: a ty masz obywatelstwo niemieckie??:baffled:

Natali..( napisze w skrocie haha )...fajnie myslisz o tym wyjezdzie chodzi mi o to ze pozytywne masz nastawienia...:tak:i tak trzeba....:tak:
co do jezyka to ja tez ani be ani me...tzn rozumiem sporo gorzej z gadaniem
ale jakos zyje tu od roku i 3 mies i jakos sobie dobrze radze :-):-)
poprostu trzeba wierzyc i myslec pozytywnie a wszystko sie pouklada :tak:
a nie widziec tylko czarne barwy...

Gabinia takze glowa do gory napewno sobie poradziecie zobacz ile tu jest dziewczyn z berlina takze jak by co napewno sluza pomoca jak juz tam bedziesz prawda laski??:-D
no ale to ty sama musisz podjac decyzje i byc pewna wyjazdu...:tak:ze chcesz albo nie...

dobra koniec wypocin ide myc glowe pozdrawiam ze slonecznego Hannoveru !!!:-):-)

Kurcze zla jestem na siebie
co wejde ostatnio na wage to za kazdym razem waze wiecej :tak::tak:
nie wiem czy moja waga sciemnia ....:-D
ale odkad tu przyjechalam czyt. rok i 3 mies przytylam lacznie 8 kg :szok::szok:
jestem normalnie w szoku ze w tak szybkim tempie tak tyje...
musze cos z tym zrobic bo zle sie zaczynam czuc tzn...ubrania mam za ciasne wszystkie bluzki ech...i ogolnie ten wielki brzuch mnie wkur....:angry::angry:
a reszta jest ok..
chcialabym tylko brzucha sie jakos pozbyc tylko jak...:baffled:
probowalam pocwiczyc porobic brzuszki,poskakac na skakance
ale mam slaba kondycje az wstyd bo dalam rade zrobic tylko 3 brzuszki wow...:-D:nerd:
dobra koniec zrzedzenia...

Madzia fotek nie mam!!! wkurzona jestem bo specjalnie lustrzanke wzialam-to bydle duze a na miejscu okazalo sie ze moja gorsza polowa karte w laptopie ma!!! i tak smigalam z gownem pod reka...telefonem porobilam troche filmikow i fotek...nastepnym razem porobie i dopilnuje zeby karta byla ;)

My bylysmy na placu zabaw...i dowiedzialam sie ze mamy obok w bloku sasiadke polke ktora ma jedna coreczke w wieku chyba noemi na oko.. wiec moze w koncu mloda bedzie miala kolezanke na miejscu ;)))

teraz czekam az wyschnie mi balkon...wzielam sie za wiosenne porzadki...wreszccie super cieplo i mozna posiedziec wieczorem z lampeczka winka i popodziwiac zachod slonca... musze umyc okno,obetrzec stolik i krzesla...wywalic graty...a juztro to i moze jakies kwiaty przytargam i posadze :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry