reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

SZwy

reklama
Dziewczyny, mam pytanie, jak długo powinny rozpuszczać się szwy po porodzie naturalnym? Mineło 8 tygodni, a jeden szew nadal taki mocny. Lekarz go nie zdejmuje, twierdzi, że być może "podtrzymuje jeszcze coś ważnego w środku" i nie chce tego "drażnić", należy czekać. Poczekam oczywiście, zastanawiam się jednak, jak długo?

ok 2-3 tygodnie, ja coprawda mialam cesarke i tez mi sie jeden szew dlugo rozpuszczał..pamietaj zeby przemywac, i ogladaj czy jakies zakazenie sie nie wdaje

Ale ten szew masz na zewnątrz czy gdzieś w środku go wyczuwasz? Bo te na zewnątrz to raczej po tych 6 tyg max powinny być wyjęte, a te w środku same powinny się rozpuscic chociaż to tylko taka ogólna nazwa bo niby są rozpuszczalne a one się po prostu rozsupłują i powinny wypaść np przy siusianiu czy podczas kąpieli :-) Ja tak miałam. No a te u wejścia do pochwy jak czujesz i gin je widzi to może je zdjąć... mi zdjęła je położna - te ktore były wyczuwalne i dało radę je dosięgnąć :-)

Te z zewnątrz rozpuściły się. Chodzi mi o ten wewnątrz pochwy, przeszkadza mi, a jest taki mocny, jak tuż po porodzie. Dbam o higirnę tym bardziej, żeby nic się nie zainfekowało. Więc mam nadzieję, że sam wypadnie. Dzięki Kobietki:)

Kasiu ja tez urodzilam dziecko i nie mialam ani jednego szwu. Mysle ze to wszystko zalezy od predyspozycji kobiety. Wierze ze z drugim dzieckiem tez tak bedzie:-)

reklama
U mnie po jakichś 2 tygodniach znalazłam pod prysznicem takie czarne niteczki, wiec to chyba bylo to. Mi bardzo pomagało tantum rosa! Super na podrażnienia po szwach.

Do góry