• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

SZwy

• Starter tematu Starter tematu LuizaPatrycja
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dziewczyny, mam pytanie, jak długo powinny rozpuszczać się szwy po porodzie naturalnym? Mineło 8 tygodni, a jeden szew nadal taki mocny. Lekarz go nie zdejmuje, twierdzi, że być może "podtrzymuje jeszcze coś ważnego w środku" i nie chce tego "drażnić", należy czekać. Poczekam oczywiście, zastanawiam się jednak, jak długo?

Ale ten szew masz na zewnątrz czy gdzieś w środku go wyczuwasz? Bo te na zewnątrz to raczej po tych 6 tyg max powinny być wyjęte, a te w środku same powinny się rozpuscic chociaż to tylko taka ogólna nazwa bo niby są rozpuszczalne a one się po prostu rozsupłują i powinny wypaść np przy siusianiu czy podczas kąpieli :-) Ja tak miałam. No a te u wejścia do pochwy jak czujesz i gin je widzi to może je zdjąć... mi zdjęła je położna - te ktore były wyczuwalne i dało radę je dosięgnąć :-)

Te z zewnątrz rozpuściły się. Chodzi mi o ten wewnątrz pochwy, przeszkadza mi, a jest taki mocny, jak tuż po porodzie. Dbam o higirnę tym bardziej, żeby nic się nie zainfekowało. Więc mam nadzieję, że sam wypadnie. Dzięki Kobietki:)

reklama
U mnie po jakichś 2 tygodniach znalazłam pod prysznicem takie czarne niteczki, wiec to chyba bylo to. Mi bardzo pomagało tantum rosa! Super na podrażnienia po szwach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry