• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szybka owulacja czy to możliwe?

lili_123

Fanka BB :)
Mam dylemat 11 mają dostałam okres trwał do 14 maja ale był intensywny. Od wczoraj zauważyłam śluz płodny i wieczorem pobolewanie jajnika dziś już na maksa kłuje mnie jajnik a śluzu płodnego jest dużo. Czy to nie za szybko na owulacje? Dodam że to 3 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych i 2 poprzednie wydaje mi się że były bezowulacyjny (nie było monitoringu) wydaje mi się po prostu po braku śluzu płodnego. Testy owulacyjne w poprzednich cyklach nie wyszły ani też pozytywne ale tym razem (robiłam 2 dni temu) też nie było piku.

reklama
No to raczej niemożliwe, żebyś już miała owulację, chyba że aktualny cykl będzie bardzo krótki.
Czy robiąc testy owulacyjne robiłaś je cały cykl, do skutku, czy tylko do jakiegoś momentu? Może warto by było zaopatrzyć się w termometr z dwoma miejscami po przecinku i monitorować podstawową temperaturę ciała?

No to raczej niemożliwe, żebyś już miała owulację, chyba że aktualny cykl będzie bardzo krótki.
Czy robiąc testy owulacyjne robiłaś je cały cykl, do skutku, czy tylko do jakiegoś momentu? Może warto by było zaopatrzyć się w termometr z dwoma miejscami po przecinku i monitorować podstawową temperaturę ciała?
Ginekolog mówiła mi że po odstawieniu mogę mieć nieregularne cykle stąd taka moja myśl że może coś się poprzestawiało i cykl będzie właśnie krótszy. Jeśli w tym cyklu się nie uda to zakupie termometr może to coś rozjaśni. Test owu robiłam cały cykl codziennie i przyznam że nawet przed 6 laty zanim zaczęłam brać antykoncepcje testy owu też nigdy mi nie wychodziły pozytywne. Maksymalnie druga kreska była lekko jaśniejsza od testowej

Ginekolog mówiła mi że po odstawieniu mogę mieć nieregularne cykle stąd taka moja myśl że może coś się poprzestawiało i cykl będzie właśnie krótszy. Jeśli w tym cyklu się nie uda to zakupie termometr może to coś rozjaśni. Test owu robiłam cały cykl codziennie i przyznam że nawet przed 6 laty zanim zaczęłam brać antykoncepcje testy owu też nigdy mi nie wychodziły pozytywne. Maksymalnie druga kreska była lekko jaśniejsza od testowej
Może Twój poziom szczytowy nie jest taki, żeby kreska była równa, lub ciemniejsza.
Jak masz Smart Watcha, to niektóre monitorują temperaturę w trakcie snu. Nie jest to tak dokładne jak termometr, ale daje jakiś pogląd 😁

U mnie standardowe cykle trwały 31 dni. A mam syna ze stosunku w 7dc - innych potem nie było, więc nie ma możliwości by była to ciąża z innego stosunku ;-)
Także moim zdaniem jest to jak najbardziej możliwe.

Może Twój poziom szczytowy nie jest taki, żeby kreska była równa, lub ciemniejsza.
Jak masz Smart Watcha, to niektóre monitorują temperaturę w trakcie snu. Nie jest to tak dokładne jak termometr, ale daje jakiś pogląd 😁
Dla porównania test na górze był robiony ok 36 godzin temu a ten na dole dzisiaj wczoraj był test koloru pomiędzy tym na górze a tym na dole. Czy w takim razie to by się pokrywało z dzisiejszymi objawami owulacji?

Załączniki

• IMG_20260518_142501.jpg
    IMG_20260518_142501.jpg
    682,9 KB · Wyświetleń: 14
reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry