• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Szymon, 24tc-siłacz mój najdroższy.....

fotki 069.jpgfotki 070.jpg Nadi, na pierwszym zdjęciu ujęłam biały czujniczek na stópkę.

reklama
wiolunia a ty 29.03 masz okulistę w ICZMP, jeśli tak to może kiedyś nawet się spotkałyśmy, ale nawet nie wiemy o tym :-p
poprzednio wizyty mieliśmy 5.01, 19.01, 02.02, 1.03

Vanili nie pamietam dokładnie którego ale na pewno na początku stycznia byłam z małym na kontroli u okulisty.
A teraz tak, 29.03 mamy następna.
pewnie sie spotkamy :-). Może uda nam się jakas kawke szybką wypić :)??

Wiola, moja Ola miała refluks żołądkowy ale już nie pamiętam co dostawała. Wiem, ze u Was jest inna sytuacja ale moja córcia z jedzeniem z gródkami dłuuugo sobie nie radziła.

Dziewczyny ja myślę, ze nie raz w ICZMP mijałyśmy się na korytarzach :-) Wiola my 7 marca byliśmy u okulisty na 8 rano ale badanie po kropelkach było na oddziale okulistycznym.

Vanili nie pamietam dokładnie którego ale na pewno na początku stycznia byłam z małym na kontroli u okulisty.
A teraz tak, 29.03 mamy następna.
pewnie sie spotkamy :-). Może uda nam się jakas kawke szybką wypić :)??
Mam nadzieję, uda nam się skoczyć na kawkę, fajnie byłoby pogadać :-) my jesteśmy na miejscu mniej więcej o godz 13, o tej porze jeszcze nie ma nikogo, korytarze świecą pustkami. Rodzice z maluszkami zaczynają przychodzić, gdy my jesteśmy już po pierwszych kropelkach.
Pokaże ci kiedyś moje zdjęcie, szybciej się rozpoznamy, a i mam na imię Monika;)

MoniaN, moze rzeczywiście się kiedyś mijałysmy na korytarzu :)

Monika, my mamy okuliste na 14-tą i też bede troszkę wcześniej, na moim profilu jest moje zdjęcie...napewno sie rozpoznamy :):)

A my po ABR, 3 dni nas przetrzymali, bo mały był jednak w lekkiej narkozie.
Diagnoza:
Wykonano badanie obiektywne słuchu ABR 2-4 kHz.
Próg słuchowy ucha prawego na poziomie 55 dB nHL
Próg słuchowy ucha lewego na poziomie 55 dB nHL.
Otoemisja akustyczna - obustronnie brak odpowiedzi.
Tympanogramy obustronnie typu A.
Obustronny niedosłuch czuciowo-nerwowy średniego stopnia.

Następnie są dwa wykresy, których nie umiem odczytać...tzn, od wysokości 60dB, 70dB, 80dB i 90dB sa takie oznaczenia III, V.
To wszystko.
Mały zostanie zaparatowany, wczoraj na wizycie również była p. logopeda, ok godziny spędziła z małym i z jej obserwcji wywnioskowała, że mały słyszy lepiej (zachowuje sie lepiej) niż wykazało badanie, ale to tylko jej obserwcja. Również wymieniłyśmy się kontaktami, by dać mi namiar, na surdologopedę-protetyka słuchowego, by mały mógł być pod jego kontrolą. Cieszę się, bo bałam się, ze po założeniu aparatów zostaniemy sami.
Aga licze na wszystkie Twoje sugestie :)

Wioluś wiem, że takie diagnozy przywalają nas do podłogi.......... Ale będzie dobrze zobaczysz, popatrz na naszego Franusia, on jest boski, dzielny i Szymuś też da radę, też będzie tak broił i szalał jak Franuś. Głowa do góry z forumowymi ciotkami czarodziejkami będzie łatwiej:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry