reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szymonek - 27 tc. - 590 g

Madziu, skopiowane z netu:
Equazen eye q baby: A scientifically developed unique formulation of high DHA Omega-3 fish oil with Omega-6 that can be squeezed into any food. The oils used in Equazen eye q baby are of unrivalled purity. DHA is provided by meticulously processed pharmaceutical-grade omega-3 fish oil; omega-6 GLA is provided by virgin evening primrose oil specifically sourced and produced to ensure it is completely clean of any chemicals and pesticides.
Equazen eye q baby is a food supplement that delivers the specific omega-3 and omega-6 long chain fatty acids important for a baby's healthy development and through early childhood.
Up to 30% of the eye and brain is made of these nutrients, which predominantly come from a dietary source. The contents of just one capsule a day will provide a youngster with the intake recommended by leading nutritional authorities.
This high quality food supplement contains a unique blend of Omega-3 and Omega-6, the Essential Fatty Acids that make up a staggering 30 per cent of our brains. As our bodies can’t produce them, they must be obtained from our diets. That’s where equazen eye q can help. Without artificial colours or additives, our fish oil comes from sustainable sources and is independently tested to comply with stringent WHO and EC purity rules.

Krótko mówiąc chodzi o rozwój mózgu, wpływa tez na oczy. My mieliśmy w formie kapsułek twist-off, odkręcałam i wtryskiwałam zawartośc prosto do pyszcza Frania, sądze więc że nie powinno byc problemu z podaniem przez sondę.

Madziu, trzymam cały czas ksiuki za schodzenie z tlenu. Musi się udać:)

Co do ząbkowania - luźną kupkę i podwyższoną temperaturę uznaje się za objaw ząbkowania. Nasza dr mówiła mi jednak zawsze, ze przy naszych dzieciach trzeba byc b ostrożnym, żeby czasem hasło "ząbkowanie" nie przysłoniło jakiejś rozwijającej się choroby. Jak Franiu miał 38,5 to zawsze mówiła mi, ze to nie zęby. Niestety u nas sprawdzało sie to..:-( Ty na pewno jesteś czujna i nie przeoczysz zżadnych niepokojących objawów.
Kciuki i ciepłe myśli w waszym kierunku nieustająco przesyłam..

reklama
Franiowa z tym ząbkowaniem i gorączką chyba masz racje:-(
Dzisiaj mąż pojechał z małym do szpitala,w nocy miał 40 stopni! Paracetamol zbił troche na jakis czas,ale jak wyjezdzał rano do szpitala miał juz 39.4,w szpitalu 39.8.....
Na razie chca go zostawic i poobserwowac jakies 3 godz ale nie łudze sie,ze dzisiaj wyjdzie:-( Dostaje zamiast mleka cos w formie kroplówki na uzupełnienie płynów,pobrali mu mocz do badania i tyle wiem.Lekarz powiedział jeszcze,ze ma zaczerwienione uszy i gardło wiec pewnie tam jest jakas infekcja.
Mam tylko nadzieje,ze wyjdzie do niedzieli,bo w pon 2 wizyty w Cambridge i jesli nie pojedziemy to zabieg opózni się o kolejne miesiące....:no:

Biedny Szymonek, znowu infekcja :( . Oby sie szybko mu poprawilo.

U nas tez to niestety nie byly zabki :( . Ostre zapalenie gardla i kaszel. Bylismy na izbie przyjec, dostal leki(nie antybiotyk) i pobrali wymazy, poczekamy na wyniki do wtorku.

Szymka na szczęście wypuscili do domu po kilku godzinach.Tez pobrali wymaz z buzki i wyniki miały byc dzisiaj,ale dali mu od razu antybiotyk wiec juz sie z nami nie kontaktowali...Dzisiaj pierwszy dzień kiedy opanowalismy goraczke,ale dajemy regularnie co 6h paracetamol na zmiane z ibuprofenem.Biegunke tez ma nadal straszna i boję sie jutrzejszej podrózy do Cambridge...Będe musiała wziąc sporo ciuchów na przebranie dla niego,ale jechac musimy:-( Mam nadzieję,ze przejdzie mu niedlugo bo jest strasznie marudny i osłabiony przez ta goraczkę i biegunkę..

trzymam kciuki za Szymonka będzie dobrze ja mam w domu wcześniaczka z 29 tygodnia
dzieki bogu jest zdrowy i nie mieliśmy żadnego problemu

reklama
o jejku..biedny Szymuś..
Boże, kiedyś przecież musi się to skończyć..żeby ociupinke normalności zawitało do Waszego domu..

Trzymajcie się i uważajcie na siebie jutro w podróży..

Do góry