reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szymonek - 27 tc. - 590 g

Madziu mam nadzieję, że niedłuo opuszczą Was te stresy i zaznacie w końcu "normalności" i, żebyście się wynudzili za wszystkie czasy. Szymuś jest bardzo dzielny i silny. Tak wiele już zniósł!
Jestemz Wami myślami. Kiedyś napweno wyjdzie słońce. Mam nadzieję, że już niedługo!

reklama
madziu caly czas jestesmy z Toba!
jak Szymek?

ja mam do Ciebie pytanie-od kiedy dokladnie Szymek ma sonde? pytam bo wczoraj pierwszy raz uslyszalam o mozliwosci PEGa u Olki.... :( :( :( :( :( :(

i jak sie miewa Szymuś? antybiotyk pomógł?? tak mi szkoda małego bąbelka tyle musi przechodzić . trzymam za was mocno kciuki .

Na Szymka ten drugi antybiotyk zadziałał i przeszło mu w końcu,biegunka po odstawieniu antybiotyku tez minęła.Poza tym w sumie bez zmian.Operacja za 3 tyg wiec czekamy z niecierpliwoscia,chciałabym zeby było juz po.Z tego co ostatnio sie dowiedzielismy to jednak nie będą brac Szymka do szpitala 2-3 dni przed operacją tylko ma przyjsc w dzień operacji i to mnie troche dziwi bo mieli go poobserwowac troche,sonde włozyc do żołądka i zobaczyc jak toleruje itd,a tu w końcu nic!Ale 22 i 26 bedziemy w Cambridge mieli wizyte z lekarzami przed zabiegiem to dowiemy sie czegoś wiecej.Nawet nie wiemy czy potrzebuje w końcu tego zabiegu na refluks bo mieli mu sprawdzac czy ma ten zwieracz za luzno czy nie i nie wiem czy w końcu planuja cos sprawdzac!A zabieg i tak planuja wykonac!
Marta rozumiem ze Ola nie robi żadnych postepów jesli chodzi o jedzenie,skoro wspomnieli o PEGu? Nie powiem Ci dokładnie od kiedy Szymek ma sondę,ale tak na dobra sprawę,to prawie od urodzenia,odkąd zaczęli podawac mu mleko.Miał tez jakąś kilkudniowa przerwe,ale załozyli mu z powrotem bo nie przybierał na wadze,takze my mamy baaardzo długo:-(Trzymam kciuki za Was,napisz jak wyglada u Oli sprawa z jedzeniem i oby PEG ominął chociaz ją...

Kurcze, to macie tam pomieszanie z poplątaniem. I bądź tu mądry człowieku. do tego ten sters przed zabiegiem.
Dobrze, że Szymuś juz sie lepiej czuje. Powodzenia dalej.

Fajnie że Szymonek doszedł w koncu do formy :tak:
W sumie do zabiegu macie jeszcze 3 tyg to jeszcze mogą 3 razy zmienić zdanie
Trochę mnie to dziwi żeby tak dziecko z marszu od razu do zabiegu brali... no ale cóż u Was to wszystko mozliwe
(nawet po cesarce na drugi dzień do domu wypuszczają:szok:)
Trzymaj się dzielnie i informuj o zmiennych decyzjach lekarzy ;-)

Beti333 pierwsze słysze,zeby wypuszczali u nas po cesarce na drugi dzień do domu:szok:
Po normalnym porodzie to owszem jesli wszystko ok,ja bynajmniej wyszłam po 4 dniach i z tego co mi mówili to wypuszczaja najprędzej po 3:tak:
Na wczorajszej wizycie sprawdzali Szymkowi jelitka i żoładek.Wpuszczali mu jakiś płyn przez sonde i robili jednoczesnie przeswietlenie,ponoc to rutynowe badanie dopuszczajace do zabiegu.W poniedziałek i wtorek tez musimy jeszcze jechac,będzie miał przeswietlane płucka itd no i usg serduszka.We wtorek tez mamy konsultacje min 2 godz z wszystkimi lekarzami i beda wszystko objasniac.Martwi mnie tylko to,ze Szymek ma nadal biegunkę:-( Musimy powiedziec im o tym na wizycie bo boje sie,ze to opózni zabieg,ale goraczki nie ma więc juz nie wiem o co chodzi...

reklama
Cześć Madzie 23... śledze na bierząco historie i trzymam kciuki
Ja też rodziłam w Bury St Edmunds... w zeszłym roku i urodziłam tam Mikołajka w 32 tc bardzo sobie chwaliłam ten szpital
trzymam kciuki za operacje Szymka... pozdrawiam :)

Do góry