reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tabletka Escapelle a okres

Witam serdecznie

Wraz z narzeczoną 26 czerwca kochaliśmy się w gumce ale przed stosunkiem jeszcze nie zakładając gumki musnąłem żołędziem odwrotną stronę ale nic nie miałem. Stosunek był w gumce nie sunęła się nie pękła z finałem w środku. Jednak bardzo się przestraszyliśmy i dwa dni później po stosunku dostała okresu. Mimo wszystko postanowiliśmy wspólnie, że weźmie tabletkę escapelle. Dziej jest 27 i okres spóźnia się już 3 dni czy możemy się czegoś obawiać ?? Już odchodzimy od zmysłów. Wiem, że potępicie naszą decyzję żeby w czasie okresu brać tabletkę ale proszę dajcie znać czy mamy się czegoś obawiać ? Ile się może spóźniać okres w tej sytuacji??

reklama
Zrobiliście jej burzę hormonalną na własne życzenie, bo ryzyka ciązy nie było żadnego. Dlatego że okres i dlatego, że Wasze zachowanie nie było ryzykowne.

W tym momencie musicie tylko poczekać aż hormonalnie dojdzie do siebie.

Witam serdecznie

Wraz z narzeczoną 26 czerwca kochaliśmy się w gumce ale przed stosunkiem jeszcze nie zakładając gumki musnąłem żołędziem odwrotną stronę ale nic nie miałem. Stosunek był w gumce nie sunęła się nie pękła z finałem w środku. Jednak bardzo się przestraszyliśmy i dwa dni później po stosunku dostała okresu. Mimo wszystko postanowiliśmy wspólnie, że weźmie tabletkę escapelle. Dziej jest 27 i okres spóźnia się już 3 dni czy możemy się czegoś obawiać ?? Już odchodzimy od zmysłów. Wiem, że potępicie naszą decyzję żeby w czasie okresu brać tabletkę ale proszę dajcie znać czy mamy się czegoś obawiać ? Ile się może spóźniać okres w tej sytuacji??
Bez sensu w ogóle ta tabletka była w tej sytuacji.

Niepotrzebnie brałaś tę tabletkę – ciąża to naprawdę mało prawdopodobny scenariusz, wręcz graniczący z cudem, szczególnie jeśli to było tylko jakieś „muśnięcie”. W takiej sytuacji szansa na ciążę jest praktycznie zerowa (99,9%).

Jeśli teraz spóźnia Ci się okres, to na 99% to przez tę tabletkę – zaburzyła Ci hormony i organizm potrzebuje czasu, żeby wszystko wróciło do normy. Do tego dochodzi jeszcze stres, który sam w sobie potrafi opóźnić miesiączkę nawet o kilkanaście dni.

Wiem, że to trudne, ale uzbrój się w cierpliwość, daj sobie czas i nie panikuj. Okres na pewno się pojawi, tylko organizm musi się uspokoić

Niepotrzebnie brałaś tę tabletkę – ciąża to naprawdę mało prawdopodobny scenariusz, wręcz graniczący z cudem, szczególnie jeśli to było tylko jakieś „muśnięcie”. W takiej sytuacji szansa na ciążę jest praktycznie zerowa (99,9%).

Jeśli teraz spóźnia Ci się okres, to na 99% to przez tę tabletkę – zaburzyła Ci hormony i organizm potrzebuje czasu, żeby wszystko wróciło do normy. Do tego dochodzi jeszcze stres, który sam w sobie potrafi opóźnić miesiączkę nawet o kilkanaście dni.

Wiem, że to trudne, ale uzbrój się w cierpliwość, daj sobie czas i nie panikuj. Okres na pewno się pojawi, tylko organizm musi się uspokoić
Autor tematu jest facetem, więc raczej okres mu się nie spóźnia.

Dziękuję wam za odpowiedź tak jestem facetem ale też się boję a wolę pogadać z wami bo wiecie więcej

Do góry