reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tabletka Escapelle a okres

Witam serdecznie

Wraz z narzeczoną 26 czerwca kochaliśmy się w gumce ale przed stosunkiem jeszcze nie zakładając gumki musnąłem żołędziem odwrotną stronę ale nic nie miałem. Stosunek był w gumce nie sunęła się nie pękła z finałem w środku. Jednak bardzo się przestraszyliśmy i dwa dni później po stosunku dostała okresu. Mimo wszystko postanowiliśmy wspólnie, że weźmie tabletkę escapelle. Dziej jest 27 i okres spóźnia się już 3 dni czy możemy się czegoś obawiać ?? Już odchodzimy od zmysłów. Wiem, że potępicie naszą decyzję żeby w czasie okresu brać tabletkę ale proszę dajcie znać czy mamy się czegoś obawiać ? Ile się może spóźniać okres w tej sytuacji??

reklama
Zrobiliście jej burzę hormonalną na własne życzenie, bo ryzyka ciązy nie było żadnego. Dlatego że okres i dlatego, że Wasze zachowanie nie było ryzykowne.

W tym momencie musicie tylko poczekać aż hormonalnie dojdzie do siebie.

Witam serdecznie

Wraz z narzeczoną 26 czerwca kochaliśmy się w gumce ale przed stosunkiem jeszcze nie zakładając gumki musnąłem żołędziem odwrotną stronę ale nic nie miałem. Stosunek był w gumce nie sunęła się nie pękła z finałem w środku. Jednak bardzo się przestraszyliśmy i dwa dni później po stosunku dostała okresu. Mimo wszystko postanowiliśmy wspólnie, że weźmie tabletkę escapelle. Dziej jest 27 i okres spóźnia się już 3 dni czy możemy się czegoś obawiać ?? Już odchodzimy od zmysłów. Wiem, że potępicie naszą decyzję żeby w czasie okresu brać tabletkę ale proszę dajcie znać czy mamy się czegoś obawiać ? Ile się może spóźniać okres w tej sytuacji??
Bez sensu w ogóle ta tabletka była w tej sytuacji.

Niepotrzebnie brałaś tę tabletkę – ciąża to naprawdę mało prawdopodobny scenariusz, wręcz graniczący z cudem, szczególnie jeśli to było tylko jakieś „muśnięcie”. W takiej sytuacji szansa na ciążę jest praktycznie zerowa (99,9%).

Jeśli teraz spóźnia Ci się okres, to na 99% to przez tę tabletkę – zaburzyła Ci hormony i organizm potrzebuje czasu, żeby wszystko wróciło do normy. Do tego dochodzi jeszcze stres, który sam w sobie potrafi opóźnić miesiączkę nawet o kilkanaście dni.

Wiem, że to trudne, ale uzbrój się w cierpliwość, daj sobie czas i nie panikuj. Okres na pewno się pojawi, tylko organizm musi się uspokoić

Niepotrzebnie brałaś tę tabletkę – ciąża to naprawdę mało prawdopodobny scenariusz, wręcz graniczący z cudem, szczególnie jeśli to było tylko jakieś „muśnięcie”. W takiej sytuacji szansa na ciążę jest praktycznie zerowa (99,9%).

Jeśli teraz spóźnia Ci się okres, to na 99% to przez tę tabletkę – zaburzyła Ci hormony i organizm potrzebuje czasu, żeby wszystko wróciło do normy. Do tego dochodzi jeszcze stres, który sam w sobie potrafi opóźnić miesiączkę nawet o kilkanaście dni.

Wiem, że to trudne, ale uzbrój się w cierpliwość, daj sobie czas i nie panikuj. Okres na pewno się pojawi, tylko organizm musi się uspokoić
Autor tematu jest facetem, więc raczej okres mu się nie spóźnia.

W Polsce przy zakupie tej tabletki nie ma rozmowy z farmaceutą który doradzi czy jest potrzeba brania tej tabletki? Bo w UK to tak działa i by powiedzieli że nie ma potrzeby brać

reklama

Nie było nic poza tym stosunek był w gumce dojdzie w gumce i wyjęcie kontrolowane. Już mija 4 dni i dalej nie ma oczywiście czekamy ale się denerwujmy

Do góry