• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Tabletki antykoncepcyjne a luźny stolec

mala_mi88

Zaciekawiona BB
Kochani biorę tabletki antykoncepcyjne od października. Pierwszy raz zdarzyło mi się, że jak biorę tabletkę o 21 to ok 23:30 zakręciło mnie w brzuchu i oddałam jeden luźny stolec. Przeczytałam oczywiście ulotkę i tam tylko pisze o wymiotach i ostrej biegunce ( 3-4 luźne stolec w przeciągu 24h). Czy mieliście takie sytuacje i jak ją rozwiązaliście? Czy jestem bezpieczna?

reklama
Takie sytuacje musisz uzgodnić ze swoim ginekologiem. Ale nie wydaje mi się żeby to było połączone. Jeśli owszdm, masz to prawie codziennie to może musisz zmienić owe środki ale jeśli to masz raptem 1x w miesiacu to to na pewno nie od tego. Musiałabyś to mieć niemal codziennie.

Takie sytuacje musisz uzgodnić ze swoim ginekologiem. Ale nie wydaje mi się żeby to było połączone. Jeśli owszdm, masz to prawie codziennie to może musisz zmienić owe środki ale jeśli to masz raptem 1x w miesiacu to to na pewno nie od tego. Musiałabyś to mieć niemal codziennie.
Nie miałam nigdy takiej sytuacji więc to na pewno nie wpływ tabletek.

Najadłam się parę godzin wcześniej ciężkostrawnego bigosu😁 i przypuszczam, że po nim dostałam kręcioła w brzuchu i to zakończyło się luźnym stolcem. Było to ok 23:30 , w nocy spokój, rano po śniadaniu też ok. Tabletkę przyjęłam o 21.
Zastanawiam się czy jestem zabezpieczona? W ulotce pisze o wymiotach i ciężkiej biegunce. Moja Pani ginekolog jak na złość nie odbiera telefonu więc nie mam możliwości skontaktowania się.

Mi sie zdarzylo przeczyszczenie po mniej niz te 4h pisane w ulotce, wzialam wtedy druga tabletke i ok, innym razem jak widzialam ze na jednej wizycie w kibelku sie nie skonczy tylko np zlapala typowo jelitowka to juz nic nie robilam z tym bo bym cale opakowanie wciagla:p poprostu jak sie normowalo to dodatkowe zabezpieczenie badz poprostu przerwa i tyle.

Mi sie zdarzylo przeczyszczenie po mniej niz te 4h pisane w ulotce, wzialam wtedy druga tabletke i ok, innym razem jak widzialam ze na jednej wizycie w kibelku sie nie skonczy tylko np zlapala typowo jelitowka to juz nic nie robilam z tym bo bym cale opakowanie wciagla:p poprostu jak sie normowalo to dodatkowe zabezpieczenie badz poprostu przerwa i tyle.
Czy jednak pojedynczy luźny stolec jest już powodem żeby brać kolejną tabletkę? Jednak już dawno minęło 12h od przyjęcia tabletki o 21. Na internetach piszą lekarze, że nie zagraża to zabezpieczeniu. Oszaleć można eh...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry