• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Tabletki i brak okresu

Kobiety jest tu ktoś kto nie spi ?
Od kilku lat biorę bez przerwy tabletki.
Zawsze wszystko było ok.
W tym cyklu coś poszło jednak nie tak.
Skończyłam opakowanie we wtorek.
Sobota najpóźniej niedziela powinnam dostać okres.
Panikuje ! Szczerze panikuje. Mam 37 lat. Dwoje dużych dzieci. Nie myśleliśmy o 3 dziecku nigdy.
Nie kochamy się też nie wiadomo jak czesto ( :-/ ) żeby coś mogło się wydarzyć (mam nadzieje).
Myślicie zw to wczesna menopauza ?
Nawet nic mnie w ttm miesiącu nie bolało żeby wskazywało na okres. A że mam trochę zalatany okres w pracy to nie zauważyłam....dziś jednak już się zaczynam martwić.

reklama
Jeśli tabletki zaczęłaś brać w pierwszym dniu cyklu, nie ma możliwość ciąży. Czasem się zdarza brak plamienia tzw okresu przy tabletkach. Organizm nie zawsze będzie reagował tak samo na leki czy hormony.
Takie jest moje zdanie :)

Zawsze wszystko było ok.
Panikuje ! Szczerze panikuje. Mam 37 lat. Dwoje dużych dzieci. Nie myśleliśmy o 3 dziecku nigdy.
Nie kochamy się też nie wiadomo jak czesto ( :-/ ) żeby coś mogło się wydarzyć (mam nadzieje).
Nawet nic mnie w ttm miesiącu nie bolało żeby wskazywało na okres. A że mam trochę zalatany okres w pracy to nie zauważyłam....dziś jednak już się zaczynam martwić.
W kwestii samych tab się nie wypowiem bo nigdy ich nie stosowałam. Ale jeśli brałaś je regularnie i nie zapomniałaś przyjąć tablteki, to raczej wątpliwe, że mogłabyś zajść bo przecież te tablteki wyłączają jajeczkowanie :)

Zawsze wszystko było ok.
Często przy tabletkach miałam albo lekkie plamienie (i też gnalam do lekarza, bo bałam się, że to plamienie implantacyjne - w końcu lekarz wyjaśnił, że organizm różnie reaguje na hormony i mogę nawet nie mieć żadnego krwawienia, i jest to normalne), albo właśnie nic nie miałam 🤔 Stosowałam prawidłowo tabletki przez dziesięć lat i żadnej wpadki. Możesz zrobić dla własnego spokoju test ciążowy.

@ariwlE U mnie w tym cyklu podobnie - wogóle nie wystąpiło krwawienie z odstawienia. Obecne tabletki biorę od ok 2 lat. Bywało, że miałam bardzo skromne plamienia. Pytałam wówczas o to lekarza - powiedział, że może też być tak, że od czasu do czasu ono nie wystąpi. I mam się do niego zgłosić jeśli taka sytuacja powtórzy się 2x pod rząd.

Zawsze wszystko było ok.
Hej , podstawowe pytania , czy nie zapomniałaś o żadnej tabletce i czy brałaś je regularnie. Ewentualnie do przeanalizowania jakieś leczenie w tym cyklu ( antybiotyki itp) i czy nie wystąpiła jakas biegunka. Jeśli stwierdzisz że nic takiego nie miało miejsca i byłaś systematyczna , to sądzę że nie masz się co bać ;) ja przy tabletkach też czasem nie mam okresu , tylko bardzo delikatne plamienie. Tabletki jedno czy dwuskładnikowe ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry