Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
TSH musi być w normie i niestety nic na to nie poradzisz ... sama tak miałam
oczywiście, da się z tym zajść w ciąże będąc pod kontrolą specjalisty Witam Was po raz pierwszy na tym forumZaczynam od tego tematu gdyż też mnie dotyczy. Zaczynamy starania z mężem. Jako, że chciałam podejść do sprawy odpowiedzialnie, zrobiłam badania. Wyszło podwyższone TSH na poziomie 5,2 (norma była do 4,9) z uwagi na starania o dziecko zostałam skierowana do endokrynologa. Reszta wyników tj. FT3 FT4 oraz aTPO i aTG były w normie, ale USG tarczycy wykazało, że przeszłam zapalenie :/ nawet nie wiem kiedy. Endokrynolog przepisał mi Euthyrox 25 i za miesiąc mam przyjść z wynikami TSH, aTPO oraz prolaktyny. Lekarz powiedział, że jak chcemy mieć dzidzię to TSH musi być w normie i koniec. Kuracja wstępnie ma trwać 3 miesiące:/ Zapomniałam tylko zapytać czy będziemy mogli się dalej starać dopiero za 3 mies, czy jak sie okaże ze TSH spadnie to już za miesiąc? Ehhh zobaczymy jak to będzie...... Myślałam, że ja - okaz zdrowia - będę miała super wyniki i mogę śmiało się starać, a tu taka niemiła niespodzianka :/

Nie jestem lekarzem i na nic nie namawiam, ale uważam że jeśli za miesiac bedziesz miała wyniki w normie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby się zacząć starać
Powodzenia
. Na razie nie wiem co ile mam badać homrony - na chwilę obecną mam je zbadać za 2 tygodnie. Bo już biorę Euthyrox od 21-wszego sierpnia. Najpierw miałam pół tabletki, a po wizycie mi podwyższyła na całą 25. Co dalej zobaczy się po następnej wizycie.