reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

tonka a co to znaczy ze dostałaś opieprz od lekarza o chusteczki? tzn konkretnie o co? i jak to Cię opieprzył? kurcze jak ja się złoszczę jak słyszę takie rzeczy, pochodzę sama z rodziny lekarskiej, mam w rodzinie sporo lekarzy różnych specjalności i nie wyobrażam sobie, żeby się mogli drzeć na kogoś ze swoich pacjentów. Ostatnio znajoma z bloku mi opowiadała, ze jej siostra poszła rodzic na nowy szpital. Położna mówi: proszę się rozebrać, zrobię pani lewatywę i ogolę panią. Ta jej odpowiedziała, że już się w domu ogoliła, więc położna się na nią o to wydarła. Dziewczyna jej powiedziała, że dlaczego ta położna na nią krzyczy, a ta mówi: coś ci nie pasuje gówniaro? Ode mnie zależy czy Twoje dziecko się urodzi zdrowe czy nie, więc siedź cicho. No i co ta biedna dziewczyna miała zrobić, zamknęła się, no szlag mnie trafia na takie coś:no:

reklama
Ja tez miałam ułożenie pośladkowe ale z racji tego że byłam pierworódką miałam cesarkę. Tam też jest specjalna sala do rodzinnych ale z tego co słyszałam nawet jak jest zajęta to można rodzić z mężem. Opieka nad noworodkami jest ok Jak chcesz to dzidzia może być cały czas z Tobą Jak jesteś zmęczona to prosisz o zabranie i raczej nie ma problemu. Nic się nie martw będzie dobrze :)

Paulak a dawno rodziłaś na nowym? Nie strasz mnie brakiem sali, w Krakowie w szpitalach, jak brakuje sal do porodów rodzinnych to się z mężem rodzi na ogólnej porodówce, jesteś, jak ja słyszę o tych różnych dziwnych sprawach w tarnowskich szpitalach na porodówkach, to zaczynam myśleć czy nie rodzic np w Bochni, tam mają otwierać jesienią nowy oddział nowoczesny położnictwa. Powodzenia, za ile masz rodzic? Nie martw się o pośladkowy, może akurat będzie okej

Węgielek za takie coś to ja bym ją w twarz szczeliła i wyszła Co za franca.... Ja dostałam opieprz za to że takie małe dziecko chusteczkami podcieram Przy czym chusteczki nie były otwarte...

Tonka, ale to też uważam za chorą sytuację, lekarz nie jest od ochrzaniania pacjentki, przecież to Twoja sprawa czym dziecko podcierasz, ja osobiście w domu przy chłopcach nie używałam tych chusteczek, tylko ich po prostu myłam, ale w szpitalu nie wyobrażam sobie innego wyjścia. A co do sytuacji z położną, nie wiem jak bym się zachowała przy pierwszym czy drugim porodzie, młoda byłam, ale teraz bym sobie na takie traktowanie nie pozwoliła.
Ja też za pierwszym razem miałam położenie pośladkowe, więc miałam cc, ale za drugim razem wszystko było ok i mogłam rodzic normalnie

jak przeczytałam o tej położnej to aż mnie zatkało :szok::szok::szok: ,na pewno bym jej nie odpuściła po porodzie i poszłabym z tym do lekarza
u mnie są specjalne papierowe chusteczki do pupki malucha i takie też dają w szpitalu + miseczkę na wodę :tak:
pamiętam sytuację jak chciałam się zarejestrować do dermatologa i pani w okienku była bardzo nie miła i powiedziała mi że nie ma miejsc , poprosiłam wtedy znajomą lekarkę czy dało by się coś załatwić bo rosło mi coś na brzuchu i nie wiedziałam co z tym zrobić ,jakbyście zobaczyły minę pani w okienku jak lekarka do niej zadzwoniła i kazała mnie zarejestrować :-D:-D:-D ,myślałam że będzie jak z bazyliszkiem ;-)

Cześć dziewczyny :-)

Węgielek -nie ukrywam że trudno mi uwierzyc w taka sytuację z tym goleniem :szok:byc może takowa była.

Ja rodziłam na nowym i goliłam się sama w domu ,no dobra sama nie bo miałam skurcze mąż mi pomógł ;-).
Ale ja nie mogę złego słowa powiedzieć na położna która mnie przyjmowała i robiła lewatywę.

A przede wszystkim już się jest rozebranym w rzeczy do porodu to z czego się miała rozbierać :eek:.

Więc jak mi robiła lewatywę to siłą rzeczy widziła że jestem ogolona i nawet mnie pochwaliła za to że tak przygotowana jestem ;-).Ale jak widziałam tą maszynke do golenia taka zuzyta i tam na niej włosy czyjes były :wściekła/y:to mimo skurczy bolesnych baaardzo sie cieszyłam że jestem "ogolona" :-):-).

No to tyle,dziewczynki nie stresujcie się wszystko będzie dobrze i za niedługo bedziecie sie na forum chwalić dzidziusiami :-):-):-).

Pozdrawiam :-).

Czesc.
A nas znowu na weekend nie było :)
Wizyta u diabetologa , porazka.. Dostałam insuline 2 dawki d kolacji.. Norma niby do 120 ja miałam 2 razy 119 i to było podstawą zeby podac mi insuline! Oczywiście nie biore, dalej prowadzę diete jak prowadziłam a wyniki rewelacyjne!
Juz w srode na usg :)
Kurcze , czytam o tej położnej i w szoku jestem normalnie!!
Miałam Was właśnie pytać co dla maluszka do starego szpitala zabrac , bo jak zapytałam lekarza to mi powiedział, ze wszystko
A daja na starym koszule do porodu czy trzeba miec swoją ?
Pisałam juz ze mój chłopczyko-dziewczynka :) ma ułożenie pośladkowe ? Myslicie ze sie jeszcze odwróci?
Tonka, sliczny ten Twoj Kamilek :)
Dziewczyny a co polecacie na odparzenia ?Albo raczej przeciw odparzeniom ? Bo smaruje sie zawsze dupcie po zmianie pieluszki tak ?
A fotki brzuszka będe miała, mój mąż jest fotografem (troszke amatorem) ale z powodzeniem robi super zdjęcia . Ślubnych sesji juz dużo zaliczył , kilka z komuni czy ze chrzcin .
Takżeczekam az brzuch jeszcze podrośnie i porobimy :)

Ostatnia edycja:
AniaSm moja mama pracowała w rejestracji i powiem Ci że to co mówisz to wszystko prawda Teraz pracują tam takie dziewczyny któe na niczym sie nie znają tylko na pyskowaniu !!!

Igorekkk ja jedyne czego nie zrobiłąm to lewatywa :D Nie miałam ochoty żeby mnie jakaś położna goliła A akurat ta od wstępnego przygotowania była niemiła Natomiast inne panie bardzo sobie chwale

Kasiazar masz jeszcze jakieś 3 tygodnie na to żeby popracować na obrócenie dzidzi Ja się dowiedziałam w 35 tygodniu ciąży i miałam mało wód płodowych i nie było już szans żeby się odwrócił i była cesarka.Ja do cesarki dostałam koszule natomiast nie wiem co z porodem sn.

Zapomniałabym Na odparzenia najlepsza jest Mąka ziemniaczana Mojemu małemu nic nie pomagało ani sudocrem ani safeo ani inne maści nawet te robione Dopiero po mące zeszło I podobno jak nic się nie dzieje to nie należy smarować żeby nie rozleniwiać skóry Ja nie smaruje i jest ok

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry