• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Tarnów

Witam się! :)
Węgielek , z ta wagą to chyba indywidualna sprawa każdej ciężarówki :) Moja kuzynka przytyła 16 kg ( a urodziła mc wcześniej) Koleżanka prawie 20 a ja od początku mam 9 na plusie i od mca waga ani drgnie. Na samym początku to nic nie tyłam nawet się martwiliśmy bo brzusio rósł a ja chudłam w innych częściach ciałach.
Ja anemii nie miałam.
Ania Sm ja mam obiad z wczoraj bo zrobiłam więcej. Pokroiłam filet z kurczaka w kostkę, podsmazyłam na masełku zalałam wodą , dodałam przypraw co miałam pod ręką( Czosnek , sol, pieprz, papryka słodka i najwazniejsze przyprawa 5 smaków do chinskiego ) Do tego wsypałam pol paczki warzyw zamrozonych , to się podgotowało , dodałam łyzke przecieru popidorowego , zagęsciłam troszke mąką sosoki sie zrobił i gotowe :) Z ryzem mniam mniam :)

reklama
Hej dziewczyny o ile dobrze pamiętam to nasza koleżanka Anrysa ma dziś urodziny :-),więc koleżanko nasza wszystkiego naj naj ,z okazij urodzin dużo zdrowia, szczęścia pociechy z dzieci i męza.:-):-):-).No i bezbolesnego szybkiego porodu ;-).

Węgielek i Anrysa: 100 lat dla Was ! Wszystkiego co najlepsze ! Oraz łatwych i bezbolesnych porodów :-)
indeks.jpg

Dziewczyny właśnie doczytałam forum, i dziękuję Wam ślicznie za życzenia, Tobię Węgielek też wszystkiego naj naj:) Ja dzisiaj spędziłam urodziny z moimi synkami jednym w brzuchu a drugim u boku:) Mąż przysłał nawet o 7 rano smsa z życzeniami.:)
Dziewczyny super z Was kucharki aż mi głupio, bo ja dzisiaj zrobiłam zwykły żurek i filecika w sosie grzybowym, taka niezbyt ze mnie kucharka:/ Ale odkąd siedzę w domu zaczęłam sie trochę rozwijać w tym fachu:)

Ja również dołączam się do życzeń
anrysa ja uwielbiam zwykły żurek Aż sobie jutro zrobię :)
Kurcze przeziębienie mnie dopadło tzn mąż przyniósł to cholerstwo na szczęście mały zdrowy choć nie wiem jakim cudem :)

Dziewczyny ile przytyłyście w ciąży? Jestem trochę załamana bo jestem już 8 kg na plusie. Niby patrząc na kartę to jestem 6 kg na plusie, ale 2 kg przytyłam dosłownie w pierwszych 2 miesiącach, chyba mi piersi i krew tyle ważyła. A teraz idę z miesiąca w miesiąc w górę. Z Wikusiem przytyłam 13 -14 kg mam nadzieję, że teraz nie będę większa:/

Dziękuję za pamięć

Anrysa sto lat, późno ale szczerze :-)

Miałam super urodziny, aż się sama dziwię, dostałam dużo życzeń, co mnie co roku zadziwia, że tyle osób pamięta, przyjechała siostra z mężem i synkiem, dostałam bardzo ładne prezenty i zjedliśmy pizze w desperado, ale miły dzień był. Tyle, że na koniec odkryłam, ze mi stopy spuchły i z tego się już nie cieszę.

Anrysa no ja przytyłam tyle co pisałam, 5,5 kg. U mnie wszystko idzie w brzuch i piersi mi się powiększyły o całą miseczkę już na początku, nie miałam tego w tamtych ciążach. Myślę, że do 10 kilo mogę dobić na koniec, przez pierwsze 15 tygodni leciałam z wagi, ale to przez wymioty. A w poprzednich ciążach miałam 10 kilo i 12. Chociaż muszę przyznać, że po pierwszej momentalnie straciłam cały nadmiar i jeszcze pięć kilo ze mnie zeszło dodatkowo, a po drugiej było już dużo trudniej, brzuszki musiałam robić, żeby oponkę zmniejszyć

Tonka zdrowia dla Was :tak:

Węgielek o Tobie zapomniałam więc wszystkiego naj naj :-):-).Fajnie że udały Ci sie urodziny ,dobra pizza w desperado jest ,bo nigdy tam nie jadłam :baffled:??

Anrysa ja duzo przytyłam bo aż 17 kilo ,i jak czytam ile Wy tyjecie w ciąży ,to się tak zastanawiam czy nie za mało macie tych kilogramów co ??:cool2:

Tonka to kuruj się laska bierz jakieś leki ,i nie chorować mi tu ;-):rofl2:.Dobrze że mały się nie zaraził :-).

Wogóle słysze że dużo ludzi choruje ,pogoda do kitu i pewnie dla tego :-(.

Tonka, wykuruj się z ego swianstwa :)
Anrysa, ja juz chyba pisałam ,ze przytyłam 8 kg i od mca waga ani drgnie ,a i dziś weszłam to mi prawie kg ubył :/ To przez ta dietę cukrzycową.. Gin mówi, ze ok waga jest, ale widzę po sobie ze ręce to się patyki zrobiły i tyłek tez mi spadł
Węgielek , to fajnie spędziłaś urodziny
Igorek , ja kiedyś jadłam pizze w Desperado i była ok :)
Wegielek Ty chyba kiedyś pisałaś ze macie mieszkanie z .. i tu zapomniałam nazwy ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi :) Możesz napisać mi na jakiej zasadzie jest ono przydzielane ? Ile sie placi i jaka to jest forma własności ?

reklama
Jeżeli chodzi o tycie to literatura mówi (znalazłam taki artykuł szukając materiałów na prace mgr) że jeżeli kobieta ma BMI miższe niż 19 to powinna przytyć ok 3,2 kg w piewszym trymestrze i tyć ok. 0,5 kg tydzień w drugim i trzecim, jeżeli BMI jest pomiędzt 19 - 24,5 to w pierwszym trymestrze powinna przytyć 2,4 kg a w drugim i trzecim ok. 0,4 kg na tydzień natomiast jeżeli ma BMI powyżej 24,5 to powinna przytyć w pierwszym trymestrze ok. 1,6 kg a w dwóch pozostałych 0,3 kg na tydzień. Jeżeli chodzi o całą ciąże to teoretyczne granice to 9 do 15 kg ale oczywiście jest to indywidualna sprawa każdej kobiety bo jak wiadomo każdy organizm jest inny :) ja znam dziewczynę która w ciąży zrzuciła 25 kg i urodziłą zdrowiutkie, duże dzidzi. Ja zaraz po porodzie (tzn jak już wróciłąm do domu) to ważyłam 9 kilo mniej i tak się zastanawiam jakim cudem bo przecież Kamil ważył 3 a wód płodowych miałam malutko... Niedawno udało mi się dojść do wagi sprzed ciązy Zobaczymy co dalej :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry