reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Tarnów

reklama
Właśnie dzwoniłam do Koteckiego troche się bałam czy na mnie nie nakrzyczy za tą moją głupotę:/ Mam nauczkę i już. Na szczęście to złoty lekarz normalnie. A Kasiazar na pewno cięcie będzie bezbolesne, bo będziesz mieć znieczulenie:) Ja trzymam kciuki i życzę powodzenia, troche Ci zazdroszczę tego, że już niedługo będziesz mieć przy sobie maluszka ja jeszcze ciut muszę poczekać:)

Ksia to trzymam kciuki Jutro pobudka pewnie o 5 i przygotowanie do cc :) Oj będą Ci się nóżki trzęsły jak przyjdzie iść z sali przygotowawczej na sale cięć :D Ja to nawet mojego nie chciałam widzieć I fakt samo cięcie nie boli ale juz ugniatanie przy wyciąganiu jest mało komfortowe No a potem... no musi troszkę poboleć co byś wiedziała że rodziłaś :D

Cześć mamusie ... dzięki za przyjęcie do grona :) z tego co się zorientowałam to chyba nie wszystkie z Was są w ciąży i fajnie bo przynajmniej doradzą conieco tym mniej zorientowanym .. piszecie o cc - kurcze ja pierwszy raz rodziłam normalnie i teraz też tak chciałam ale .. moja mała siedzi od początku na tyłku i nei wiem czy fiknie koziołka głową w dół no i mam paciorkowca który też predysponuje do cc, łożysko się podniosło .. coż zobaczymy co z tego wyniknie .. pozatym jakieś 2 tyg temu byłam u Przybycienia i mnie "pocieszył" że się rozpakuję na święta bo dziecko duże jak na ten etap ciąży.. czy któraś z Was chodzi do jakiegoś medyka z nowego szpitala i tam zamierza rodzic?? i ten dr Kotecki to na starym jak rozumie ?? nie znam lekarzy ze starego szpitala, bo sama pracuję na nowym ...
3mam kciuki za szczęśliwe cc i porody siłami natury.. moja koleżanka miała 3 cc i momentami jej zazdrościłam - zero oznak zmęczenia, krocze nie ruszone nacięciami i zupełnie inna rekonwalescencja .. pozatym raz dwa i po wszystkim a naturalnie to i 12 godz mozna rodzić ..

miłego popołudnia pozrawiam M

no ja tez witam momo1975 :-)
Kasiazar no być może ze to był płaszczyk wiem ze cos czerwonego to teraz na 100% wiem ze to byłaś ty :-)
pewnie bedziesz mnie kojazyc bo w ze tak powiem zauwazalnym miejscu lezałam tzn w 1 tu zaraz koło drzwi na przeciwko toalety
no tak ta blondynka w kreconych własach to taka spoko bo zawsze pozartowała.
A ja byłam od czwartku 21 do wczoraj26.
A byłam z tego względu ze tak jak mi to mój lekarz tzn Kacalski powiedział panikuje to dla świetego spokoju zebym była spokojniejsza to mnie zostawi, a byłam z tym brzusiem bo mi sie taki twardszy robił czasamiale powiedział ze wszystko ok ze szyjka sie nie skraca tylko taka moja natura ze mam taka wrażliwa macice i poprostu musze duzo wiecej odpoczywac bo jak chodze to ja pobudzam.
Anrysa a to ty sie może pytałaś o suszarke??? jesli tak to z widzenia tez znam twojego mężą bo to chyba maż był u Ciebie on miał przez jakiś czas kurs na 5 bodajze tzn autobusem jeśli tak to go tak z widzenia znam

Momo - może i krocze nie ruszone ,za to porządnie naruszony brzuch i macica ;-).Nie wiem co lepsze ;-).

A i rodzić naturalnie można tez w ciągu 2 godzin ;-):rofl2:.

Momo, jest tam na nowym szpitalu możliwość znieczulenia zewnątrz oponowego do porodu? Tylko mnie nie zabijcie ze pytam;) Siostra mojego męża też po 3 cesarkach i nie wie co to ból rodzenia, ale ja bym tak nie chciała. Za to siłami natury to można w minutach niemalże rodzic, koleżanka mojej siostry teraz niedawno urodziła w 40 minut od pierwszego skurczu licząc, dobrze że do szpitala zdążyła. A z kolei moja mama ostatnią moją siostrę rodziła 72 godziny, pamiętam jaki to był koszmar, nie tak dawno bo 9 lat temu

Brylancik to ja pytałam o suszarkę. W końcu mi mąż przyniósł, jeździł na 5, wogóle jeździł autobusami i nadal jeździ tylko teraz na turystyce. Aż się boję skąd go znasz bo on straszny podrywacz był teraz ciut się uspokoił.
Co do cc, ja miałam cc w trakcie naturalnego porodu i po skurczach partych i szczerze to już wole sn, skurcze jakoś tak były do przeżycia a ten ból zwijającej się macicy po cięciu był dla mnie nie do zniesienia. No ale każda ma inne doznania i inaczej to przechodzi:)

reklama
Brylancik – na hasło Kacalski dostaje dreszczy i sama nie wiem czego jeszcze i poradzę ci jedno jak cię coś niepokoi to truj mu dupe na maxa i nie daj się zbyć byle czym dopóki tego nie sprawdzi!!!! Moja kuzynka przez niego straciła donoszone dziecko w 3 dobie po urodzeniu ( zbagatelizował to że nie czuje ruchów małej) reszty szczegółów oszczędzę dziś Kasia miałaby 9 lat ;(

Igorekkk – co do cc to tak jak mówie nie ocenie tego obiektywnie bo rodziłam naturalnie i wiem jak jest po takim porodzie … a patrząc na kondycje koleżanek po cc wydaje mi się że miały lepszą niż kobitki po naturalnym.

Węgielek – szczerze nie interesowałam się tym osobiście ale z tego co wiem to jest taka możliwość ale za kasę oczywiście … i nie z każdym anestezjologiem. Mnie właśnie przeraża wizja długiego porodu bo te bóle krzyżowe są okropne :/ no chyba że ja mam tak niski próg bólu …

Do góry