reklama

Tarnów

dzieki Ania za uświadomienie:tak: pewnie juz wkrótce bede biegła w tym temacie..
niepocieszające natomiast jest to co tu piszą: iB::Wątek::MMR 2 czy PRIORIX - która bezpieczniejsza ?

nie za bardzo tylko rozumiem po co szczepic na ta swinke jak to nie jest az takie nie wiadomo co..ja miałam i to straszna obustronna, fakt faktem goraczka 40 stopni i bol duzy ale wole to niz autyzm..

Tyle, że powikłaniem po świńce u chłopców może być niepłodność.
Tak jak różyczka jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży.

Nie wiem jak jest teraz, ale te 5,5 roku temu była pojedyńcza na odrę, można też było dostać na różyczkę (o taką dopytywałam się wcześniej bo nie wiedziałam czy chorowałam) natomiast na świnkę nie było.

reklama
Anita ale nie ejst tez udowodnione ze autyzm powoduja na 100% te szczepionki;-) badz dobrej mysli:tak: Ja szczepiłam Kondzia tak samo jak Mele:tak: ja go szczepiłam tydzien temu bo nei było szczepionek pewnie je wtedy wycofali:confused2: ale wczesniej an pól ropczku byl szczepiony tylko neiiwem która:sorry::-p
Nie ma sensu czytac bo tylko popadniesz w paranoje;-)
Agunia to dzis to badanie? i jak?
Karolcia i co ortopeda powiedział?

ja niewiem czy przyjde mamy ciche dni:eek: a dzis siedizelismy cały dzien an ogrodzie robiłam porzadki na ogródkach i sadziłam kwiatuszki ciekawe czy sie przyjma :-p:eek:

Nie ma sensu czytac bo tylko popadniesz w paranoje;-)

Dokładnie.
Każde lekarstwo, a tym bardziej szczepionka może mieć skutki uboczne. I tego wcześniej nie przewidzisz. Dlatego ważne jest, żeby szczepić dzieci ZDROWE - a często jest tak, że przy lekkim katarze pediatra wydaje zgodę na szczepienie, a przecież nie wiadomo czy akurat w tym momencie nie rozwija się infekcja.

hej z wieczorka :-)

Anita potwierdzam to co Mroowa pisze nie warto aż tak się w to wgłębiać bo i tak nawet jak wybierzesz inną szczepionkę to za półó roku może wyjść afera o jej skład lub coś innego, ja też się tak stresowałam ale potem odpuciłam bo nie jesteś w stanie wszystkiego przewidzieć ( niestety )

Aniu ojojoj mam nadzieję że Piotruś będzie zdrowy i nic go nie złapie zdrówka dla niego :tak:

Agunia trzymam kciuki za Domusię i za Ciebie żeby szybko było z głowy :tak:

dziewczyny może być czwartek :tak:

Witam :-)
Niedawno wróciłam z pracy :confused2::sorry:

Anita nie obraź się - ale wg mnie przesadzasz i nakręcasz się :tak: Tak jak piszą dziewczyny nie ma dowodów! to tylko domniemania, poszlaki :tak: Weź pierwszy lepszy lek i zobacz jakie na ulotce są wyszczególnione skutki uboczne :eek: - nie ma się co stresować ;-) Weź jeszcze pod uwagę to ze te wypowiedzi pochodzą z wątku/forum autyzm.

Agunia biedna Domusia :eek: Kciuki trzymamy i niech będzie dzielna ;-)

Zdrówka dla Piotrusia ;-)

Co do spotkania to tak jak pisałam ja ten tydzień nie bardzo :sorry:

Ostatnia edycja:
Tylko, że skutki po szczepieniu mogą się równie dobrze ujawnić po kilku tygodniach, miesiącach. A wtedy nie widać bezpośredniego związku.
W ogóle to jest w pierwszym roku zdecydowanie za dużo szczepień - mały organizm a już od urodzenia się go bombarduje bakteriami. Po kilka różnych co 6 tygodni. Teraz jak jeszcze Hib zrobili obowiązkowo to jednorazowo jest 5. (wcześniej max to 3, chyba że ktoś się sam zdecydował kupić te 5w1 lub 6w1)
Normalnie nikt równocześnie nie choruje na kilka chorób.

Madzikm wsadzałam hortensjw i bez bo dostałam małe sadzonki i rozsadzałam:-p
Anita ale kazde dziecko mzoe miec gorszy dzien nie zawsz ejest takie samo dzis i nastepnego dnia w końcu to nie maszyna;-)
Aniu zdrówka dla Piotrusia:-)

Madzikm wsadzałam hortensjw i bez bo dostałam małe sadzonki i rozsadzałam:-p
Anita ale kazde dziecko mzoe miec gorszy dzien nie zawsz ejest takie samo dzis i nastepnego dnia w końcu to nie maszyna;-)
Aniu zdrówka dla Piotrusia:-)

a to akurat tych nie ma:-p

właśnie, właśnie zdróka dla Piotrusia:tak:
i kciuki za Domę trzymam:tak:

anitaa dużo ludzi jest w powszedni dzień nad wodą?

reklama
Ortopeda przebadał go z każdej strony i dowiedziałam się że krótką ale ma szyję :) Poza tym kazał mi go jeszcze pieluchować przez noc a w dzień nosić okrakiem. Za miesiąc mam nadzieję że ostatnia już wizyta.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry