reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Te małe i te duże postępy naszych maluszków – czyli chwalimy się

Asiunia-niezle zazdrosze.
nawet nie tyle przesypiania nocy bo u nas noce tez super ale ze od 19 spi.
O 19 to zaczyna zasypianie, zajmuje mu to do pol godziny, czasami dluzej, ale zwykle przed 20 mozesz juz tanczyc a go nic nie zbudzi az do rana :-D

to Wasze dzieciaczki już mają stałe pory jedzenia? u nas nie sposób czegokolwiek zaplanować, każda noc i każdy dzień przebiegają inaczej
a wiesz to roznie bywa bo raz sobie pospi dluzej to karmienie jest przesuniete.
Teraz wogole wykluczyl sobie jedno karmienie w ciagu dnia i w ciagu nocy, ale za to po 180ml na raz zjada. Ale sa dni ze je co chwile po male ilosci.
Mozna powiedziec ze mniej wiecej miedzy 10 a 11 wychodzimy na spacer czyli zawsze jakos to karmienie w tych okolicach jest, ale sa dni ze jest to 9.30 a sa ze dopiero przed 11 :-)

reklama
asiunia zazdroszcze tych nocek ;-) u nas w ciagu dnia karmienie troche sie przesuwa ale to przez kolki popoludniowe..ale w nocy pobudki ok 1 i 5 raczej niezmienne...

my noce tez mamy spoko, po kąpieli cyc, czyli ok 20:00, poźniej pierwsza pobudka okolo 2:00 (+/- oczywiście), poźniej ok. 5:00 i 8:30 - wtedy wstajemy. W dzień różnie, okolo co 2-3 godziny, nieraz i ze cztery przeciągnie jak się wcześniej dobrze naje. Teraz jak tak gorąco to i częściej w dzien, bo pić się chce więc to chyba normalne.

To ja też się pochwale :) Łukasz przekręca się z boku na plecy i odwrotnie, sztywno trzyma główkę i sukupia wzrok na osobach, które do niego mówią oraz przedmiotach:-) Uśmiecha się i śmieje się do mnie,pięknie gaworzy i.. ogląda telewizję :-D:-D W łóżeczku śpi w nocy i czasami w dzień chociaż bardziej woli wózek albo moje łóżko:) Co do spanie kładę go ok 21 po ostatnim karmieniu i śpi do 5:-) I tak jest od kiedy mały skoćzył 2 tygodnie :) Z karmieniami i spaniem w ciągu dnia jest różnie :) Kiedy jest głodny starannie się upomni o cyca :) Ma dwie ok 3 godzinne drzemki ciagu dnia czasami śpi więcej ale ostatni chce coraz więcej się bawić i próbuje zwrócić na siebie czyjąś uwagę udając że płacze :) Mały oszust ale i tak go bardzo kocham:-)

Zobacz załącznik 360159
zem3anlij4ggbdfo.png

wczorajsza nocka była cudna - Szymek zasnął ok. 22:30 i pobudkę zrobił dopiero ok 5ej:szok: jestem mega wyspana :)
Ciekawe czy był to jednorazowy dzień a właściwie noc dobroci dla mamy :-) czy już tak będzie ...

no u nas jedna taka nocka idealna, a potem powrot do rzeczywistosci ;-) ale trzymam za was kciuki!

anetko
, zazdroszcze, slicznie ci sypia Luka :-)

moj tez jest madrala ze hoho, wyciaga raczki po cos, jesli czegos chce, bardzo jest ruchliwy, robi obroty dookola lozeczka, z brzuszka przekreca sie na plecy. patrzy sie piknie, wodzi wzrokiem, smieje sie slicznie i bawi sie raczkami :-) i uwielbia swoje karuzelki, jak sie wylacza zaraz mi to sygnalizuje rozpaczliwym placzem :-)

i si pochwale - ja tez jestem niesamowita - pierwszy raz wiem, o co chodzi mojemu dziecku, gdy placze, tzn wreszcie przy nim rozrozniam rodzaje placzu. inaczej placze gdy jest glodny, inaczej, gdy chce spac, inaczej, gdy kupa etc.. bezblednie sie dogadujemy :-) dlatego pewnie mam takiego spokojnego dzidzika.

spoko, wy przy trzecim tez tak bedziecie umiec :-D :-D :-D

ja znam płacz zmęczony ( taki fajny cichy jeczący), głodowy ( głośny płacz przechodzący w krzyk) i z zimna ( wycie) a no i bol to podobny do zimna. innych płaczy nie znamy bo chyba innych nie było.

To i ja się pochwale, że mały od tygodnia pięknie nam śpi:) tzn jak dla mnie pięknie:) Kapiel o 20, po kapieli zjada ok 180 mm, i spi do około 4 znowu je ok 180 i spi do około 8.
a z umiejętności, to: ślicznie się usmiecha, ma takie fajne 'okrzyki' radości, tak nie lubi leżeć na brzuchu, że jak tylko się Go połozy to od razu jest już na plecach, ciągle się przekręca. Z plecków na boki:) ładnie bawi się tą zabawką :OGRÓDEK ZABAW 5W1 - LITTLE TIKES - NOWY KOLOR (1647165300) - Aukcje internetowe Allegro (tylko my mamy model niebiesko biało zielony po Rafałku jeszcze)chwyta i stuka juz w te grzechotki i dzięki temu sam załącza muzyczkę - polecam.

reklama
Do góry