reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Jest taka sprawa. Trudna. Jedna z naszych babyboomowych moderatorek dowiedziała się, że ma nowotwór. Stało się to kompletnie nieoczekiwanie, a szok spotęgowała informacja, że nowotwór jest złośliwy i niestety są przerzuty. Rozpoczęła się walka. Jeśli możesz wesprzeć Iwonę, bo wiesz jak ważne, żeby maluszki miały mamę - nie czekaj. Jeśli masz do niej pytania, wiesz, gdzie jej szukać. Przeczytaj i zadziałaj

reklama

temperatura wody do mieszanki

reklama
Ewo, ja robię tak, że biorę część wody przestudzonej (a ostatnio prosto z butelki, nie przegotowanej), a część wrzątku, tak aby woda była ciepła, ale bez przesady.
Myślę, że nie szkodzisz dziecku dając mu mleczko z wody nie podgrzanej, ale mi osobiście wydaje się, że po prostu przyjemniej jest się napić mleczka trochę cieplejszego.
Natomiast soczki i wodę do picia też daję w temperaturze pokojowej.

Ja stosuję metodę 1/3 wrzątku i 2/3 przegotowanej wody w pokojowej temperaturze :tak:
Co do soczków , herbatek itp to w zależności od pory roku latem temp. pokojowa a zimą dolewam cieplejszej wody :tak:

Dziecko (noworodek i małe niemowlę) nie odczuwa różnicy temperatur podawanego mleka - więc dla niego nie ma różnicy czy dolejesz ciepłej czy nie :) Ja podaje maluszkowi mleko rozrobione z wodą źródlaną (Żywiec) o temp pokojowej.

Dziecko (noworodek i małe niemowlę) nie odczuwa różnicy temperatur podawanego mleka - więc dla niego nie ma różnicy czy dolejesz ciepłej czy nie :) Ja podaje maluszkowi mleko rozrobione z wodą źródlaną (Żywiec) o temp pokojowej.
a moja mala nie chce mleczka w temp pokojowej...probowalam jej dawac juz kilka razy, ale nic z tego, nie wypije, a cieplutke jej super pasuje. Ale pewnie zimne nie zaszkodzi, jesli tylko wypije;-)
Ps.dodam ze od niedawna daje malej butle. Wczesniej byl cycu, wiec moze dlatego nie pasi jej taka zmiana temperatur...

Ostatnia edycja:
Do góry