reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Ja bym bardzo zyczyla,zeby wlasnie tak bylo wszedzie naprawde rewelacja,lektatora niemusze kupowac bo u nas sie wypozycza z apteki.Do szpitala niemusze nic brac!!!wszystko jest,poprostu wszystko,gdyby mnie tak wzielo to moge isc,ale wiadomo chce miec swoje pizamy,szczoteczke do zebow itd.Oni daja ciuszki dla dziecka,pampersy orginalne kosmetyki penathen,majtki siatkowe i podpaski dla mnie Itd
Na korytarzu stoi kawa,rozne rodzaje herbaty ,owoce,masz wybor co chesz jesc i pic na sniadanie obiad kolacje wypytuja cie akurat na sniadanie jest szwecki stol robisz co chesz i ile chcesz,zawsze deser,woda gazowana lub niegazowana pod dostatkiem i to niebylejaka firma tylko jedna z najlepszych.
Kazdy w szoku ja tez ,tym bardziej ze w pl trzeba nawet papier do dupy brac,a tu wszystko jest.

Mojego kuzyna zona rodzila teraz w Niemczech i jak mi przyslali zdjecia, to nie wierzylam ze to szpital :szok: lozeczko piekne dla malenstwa, on mial tez lozko kolo zony, no ogolnie brak slow.

reklama
witajcie laseczki ja juz po wizycie i sprawa wyglada tak ze glowka wyczuwalna podczas badania i jest juz bardzo nisko oraz juz mam 2cm a nawet jak sie uprzec 3cm rozwarciaTakze kochane lekarka nie daje mi szans na porod w listopadzie...obstawia ze do konca mca juz bede miec synusia kolo siebie za tydz mam kolejna wizyte jak dotrwam.
w piatek ide do fryzjera zeby jakos wygladaca zaraz zabieram sie za prasowanie i ukladanie w szafie ciuszkow malego..musze torbe dopakowac oraz naszykowac ciuszki na wyjscie.No ale pozyjemy zobaczymy kiedy to synek zdecyduje sie na wyjscie:-)

witajcie laseczki ja juz po wizycie i sprawa wyglada tak ze glowka wyczuwalna podczas badania i jest juz bardzo nisko oraz juz mam 2cm a nawet jak sie uprzec 3cm rozwarciaTakze kochane lekarka nie daje mi szans na porod w listopadzie...obstawia ze do konca mca juz bede miec synusia kolo siebie za tydz mam kolejna wizyte jak dotrwam.
w piatek ide do fryzjera zeby jakos wygladaca zaraz zabieram sie za prasowanie i ukladanie w szafie ciuszkow malego..musze torbe dopakowac oraz naszykowac ciuszki na wyjscie.No ale pozyjemy zobaczymy kiedy to synek zdecyduje sie na wyjscie:-)

:szok::szok::szok:
wszytskie maja rozwarcia itp ... a ja nic :eek::eek::eek: eh fajnie wam mamuśki :) to wiesz ze blisko mozesz zapiac wsyztsko na ostatni guzik i do meza do lozka wskakuj :)

No Kilolku, ku mojej radości powiedziała, ze nie ma wskazań do cc i że spokojnie powinnam urodzić sn :happy::happy::happy:
Ja myślę, że kluczowy jest chyba obwód główki, a nie masa:unsure::unsure:
no w suumie tak ale mój w zesżłym tygodniu miał 3600 i głowkę 35,5 i lekarz powiedzial,ze wielka ta glowa i do terminu moze być większa od głowy Kubusia a ten jak sie urodził miał 37cm i cąły czas o tej cesarce... grrr ale w sumie pocieszylam się tym,z ę Twoja gin ma inne zdanie, bo moze w takim wypadku jak dojadę do szpitala to moze tam też będą mieli odmienne zdanie niż moj gin.

Kilolek, no właśnie moja gin mnie zaskoczyła bardzo, bo :confused2::-p... A pytałam ją wyraźnie o cc (tym bardziej że sporo wód płodowych, co też podobno najlepsze nie jest przy sn) a ona mi powiedziała że w razie czego jakby nie dawało rady, to cc zawsze w ostateczności można zrobić, ale ona nie widzi wskazań:happy:... A ja też jestem pozytywnie nastawiona na sn:tak::happy:

ja też po wizycie. Rozwarcie się powiększyło i jest na 2 cm. Na KTG skurczy się narysowało aż 6 podczas 20 min... ale słabe one jakieś :confused2:
gin nie dał już wiecej antybiotyku, za to przepisał seks bez gumki dwa razy dziennie, rano i wieczorem :eek:
i jutro na usg żeby przepływy zbadać...

reklama
Nie wiem czy ktos ma numer do Oliwki.
Ja mam do Gieoski wiec jakby co będę ją nękać czy juz urodziła, no i Dziubaska będę nękać :-)

Iza BK- serio lekarz zalecił sex żeby poruszyć dzidzię ? :-)
To Ty rodzisz jednak naturalnie prawda?

Do góry