reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Test ciążowy, pozytyw?

Hej. Dziś powinnam dostać okresu. Temperatura w pochwie powyżej 37 stopnii. Czuje się dziwnie, cały czas chce mi się spać i nie mam typowych zachcianek jak przed okresem. Wręcz nie chce mi się jeść. Wczoraj dzień przed spodziewana miesiączka zrobiłam test. Nie był on z porannego moczu. Wydaje mi się, ze widać zarys drugiej kreski. Pojawiła mi się ona około 3-5 minut po wykonaniu testu.

Załączniki

• 2F87AA21-F751-4CF2-8F77-37354E136F5D.jpeg
    2F87AA21-F751-4CF2-8F77-37354E136F5D.jpeg
    860,9 KB · Wyświetleń: 929
  • DE716359-73FF-49E4-B3C6-803C14B747D8.jpeg
    DE716359-73FF-49E4-B3C6-803C14B747D8.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 683
reklama
reklama
Hej. Dziś powinnam dostać okresu. Temperatura w pochwie powyżej 37 stopnii. Czuje się dziwnie, cały czas chce mi się spać i nie mam typowych zachcianek jak przed okresem. Wręcz nie chce mi się jeść. Wczoraj dzień przed spodziewana miesiączka zrobiłam test. Nie był on z porannego moczu. Wydaje mi się, ze widać zarys drugiej kreski. Pojawiła mi się ona około 3-5 minut po wykonaniu testu.

U mnie też dzień przed miesiączką była taka cieńsza kreska. I pojawiła się dopiero po 5 minutach, więc wątpiłam w pozytywny wynik. Po chyba trzech dniach powtórzyłam test i już druga tłusta krecha pojawiła się zaraz po zrobieniu testu. Najlepiej będzie jak powtórzysz test za parę dni. Życzę cierpliwości i takiego wyniku na jaki liczysz :

Jeny ale wy szybko robicie te testy heheh ja czekałam na okres z 10 dni dopiero mój chłop powiedział że co ja wariatka że przecież na bank w ciazy jestem. No to poszlam do apteki, kupiłam dwa testy i myslalam ze jakies stare były czy co bo nasikalam i po ułamku sekundy druga gruba krecha. Na drugim też po sekundzie :p

U mnie pierwszy wykonany test w ostatniej ciąży tak wyglądał.Najpierw byla cienka kreska a na następnym teście wyszła gruba kreska.Powtorz test.

Bym wydawała krocie na testy ciążowe.

To wydaj raz 30zł na badanie beta HCG i tego samego dnia będziesz mieć czarno na białym, bez domysłów, bez doszukiwania się, a taka fiksacja na objawach nie jest dobra, bo jak przyjdzie okres, to będzie załamka, no bo "jak to, przecież wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na ciążę"...

reklama
Do góry