reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Test obciążenia glukozą

Raz pani zapytała było to 15 minut po wypiciu i potem już nikt nie pytał , myślałam że to uczucie senności to normalne po wypiciu glukozy 😏
Pod koniec przyszłego tygodnia mam ginekologa zobaczę co powie ale może już się zapisze do diabetologa bo na wizytę nawet prywatnie trzeba trochę poczekać
Muszą Cię przyjąć w ciągu tygodnia.

reklama
Wczoraj miałam krzywą cukrową jestem w 25 tc i jak myślicie czy wynik po 2h nie jest za niski 🤔
Glukoza na czczo- 82 mg/dl
Po 1 h -125 mg/dl
Po 2 h - 59 mg/dl
Miałam podobnie tylko na czczo wyższą glukozę - 100, po 2h 61. Byłam u diabetologa i powiedziała mi, że mam po prostu trzymac diete z niskim indeksem, cwiczyc i mierzyc cukier :/ Przy czym ja nie jestem w ciąży. Daj znac po wizycie!

Będąc w ciąży masz prawo do przyśpieszonej wizyty, tylko musisz o tym głośno mówić przy rejestracji. Osoba, która będzie Cie rejestrować musi dostać jasny przekaz, ze znasz swoje prawa. uwierz mi, to działa.

Do góry